Leena Vuorenpään puutarhassa on fasaaniemon pesä

Fasaaniemo perusti pesänsä kotipuutarhaan unikoiden ja jaloangervojen varjoon. Emo hautoo munia tyytyväisenä ja rauhallisena.

Eero Hämäläinen

Pieni Lumi, Leena Vuorenpään puutarhan vahtikoira, ulkoilee puutarhassa ja antaa fasaaniemon hautoa rauhassa.Tosin Lumilla ei ole tietoa kesälomasta, sillä parin kolmen viikon päästä munat kuoriutuvat.

Eero Hämäläinen

PORVOO | Leena Vuorenpään puutarhassa Järnbölessä tapahtuu parin kolmen viikon kuluttua syntymän ihme, jos kaikki menee hyvin. Kukkapenkissä, unikkojen ja jaloangervojen katveessa, aivan talon kivijalan vierellä fasaaniemo hautoo 12 munaansa.

– Maanantaina naapurin rouva sanoi minulle, että teidän kukkapenkissä on lintu. Soitin eläinlääkärille, että penkissä on nähtävästi sairas lintu ja mitä nyt pitäisi tehdä, Leena Vuorenpää kertoo kukkivassa puutarhassaan.

Lääkäri neuvoi ottamaan linnun pahvilaatikkoon ja tuomaan sen vastaanotolle.

– Ajattelin antaa sille ensin vettä, jos se vaikka virkoaisi juotuaan. Kun laitoin vesikupin linnun eteen, se lehahti lentoon rääkäisten. Näin että sillä on pesä ja siellä kuusi munaa! Parin päivän päästä keskiviikkona pesässä oli toiset kuusi munaa ja ne ovat aika isoja, lähes kananmunan kokoisia.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Käyttäjän Anu Miettinen kuva
Anu Miettinen