Ministeri hehkui vanhuspalvelulain puolesta

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson vieraili Porvoossa sunnuntaina. Hän puolusti vanhuslain ottamista uudelleen valmisteluun. -Vuosi sitten minulla oli käsissäni laki, jonka ehdotuksista osa oli jopa perustuslain vastaisia, Guzenina-Richardson sanoo.

Ulla Mether

Heli Heiskanen (toinen vas.) kertoi ministerille, ettei pelkkä rahaan tuijottaminen ei riitä. On myös huolehdittava henkilökunnan koulutuksesta, työkierrosta ja johtajuudesta. Sari Glad (toinen oik.) pyysi myös puheenvuoron ja kertoi esimerkin vanhusten perhehoidosta.

Ulla Mether

PORVOO | Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson edellyttää, että parhaillaan lausuntokierroksella olevasta vanhuspalvelulaista tehdään tiukka ja velvoittava. Lakiluonnosta on kritisoitu muun muassa siitä, ettei se takaa samanarvoista kohtelua kunnissa. Luonnokseen ei myöskään ole kirjattu henkilöstömitoitusta. Guzenina-Richardson on puolustanut mitoituksen kirjaamista lakiin, sillä kunnissa on suuria eroja henkilöstön määrissä.

Hän uskoo, että tulevaisuudessa yhä useampi kunnanjohtaja pääsee ”hehkumaan” kertoessaan, kuinka vanhusasiat on pantu kerralla kuntoon.

Porvoossa sunnuntaina vieraillut ministeri kertoi kiertäneensä viimeisen kuuden kuukauden aikana tutustumassa vanhustyön arkeen.

– Kävin äskettäin esimerkiksi Loviisassa. Siellä erikoissairaanhoito on tuotu terveyskeskukseen. Merkitsin Loviisalle kolme papukaijamerkkiä pieneen mustaan kirjaani, Guzenina-Richardson paljastaa.

Lue lisää maanantain Uusimaasta.

Käyttäjän ulla.mether@media.fi kuva
Ulla Mether