Stella Hagelstam ja Soraya II ratsastivat SM-kultaa

Boen Ratsastajien menestys oli hieno vuoden SM-kisoissa Helsingissä. Stella Hagelstam (vas.), senioreiden SM kulta, Merita Kelo, junioreiden SM kulta ja Anni Torkko, junioreiden SM hopea ja Laura Lehtonen, nuorten SM hopea.  

Stella Hagelstam kirkasti yhdessä hevosensa Soraya II:n kanssa viimevuotisen pronssin kullaksi.

PORVOO | Kouluratsastuksen aikuisten Suomen mestaruuden voittanut porvoolainen Stella Hagelstam oli uransa ensimmäisestä kullasta innoissaan. Hagelstam ja kymmenvuotias tamma Soraya II johtivat kilpailua jo lauantain avauspäivän jälkeen ja olivat ykkösiä myös vapaaohjelmassa. Hagelstam varmisti kullan toisen osakilpailun vapaaohjelmassa 68,55 prosentin pistemäärällä mahdollisista maksimipisteistä.

– Vapaaohjelmassa Soraya II:n oli innokas ja se näkyi hieman. Se tuntee musiikkinsa ja oli niin innoissaan, etten viitsinyt käskeä sitä siitä liikaa. Kun se saa ajan mittaan lisää kokemusta, käynti tulee paremmaksi, Hagelstam sanoi.

Stella Hagelstam on ratsastanut jo yli kaksikymmentä vuotta ja ensimmäiset kilpailut hän kävi 5–6-vuoden ikäisenä. Nuorten sarjoista hänellä on palkintokaapissa SM-mitaleita, mutta ennen tätä aikuisten sarjasta on kaksi pronssia.

– Olemme harjoitelleet hevosen kanssa niin hyvin, että voitto oli ennen kisaa realistinen tavoite. Ajattelin kyllä, että jos kaikki menee nappiin, niin mahdollisuudet ovat voittoon asti. Sen kyllä aistii, että missä kunnossa ja vireystilassa hevonen on kisoissa. Tunsin Sorayan olevan hyvässä kunnossa.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Käyttäjän timo.pasanen@media.fi kuva