Valmistujaislahjaksi löytyy vaihtoehtoja

Ruusuja tilataan etukäteen ennen valmistujaispäivän juhlia. Ylioppilasta tai valmistunutta voi ilahduttaa myös vaikkapa upealla pionilla tai gerberalla. Kuvassa Saara Manninen Porvoon Kukkapalvelusta.

Laura Heino

Kello- ja koruliike Olle Anderssonilla lahjaksi ovat hyvin käyneet myös muotikellot. Kuvassa tytöille lahjaksi sopiva Aagard-sarjaan kuuluva koru sekä pojille Policen ja Gantin kellot.

Laura Heino

PORVOO |  Valkolakit, ruusut ja hymyt hehkuvat viikonloppuna, kun toisen asteen oppilaitoksista valmistuvat juhlivat koulujensa päättymistä.

Sopivan lahjan keksiminen voi tuottaa päänvaivaa. Uusimaa keräsi joitakin lahjavinkkejä tämän kevään ylioppilaille ja valmistuneille.

Kukka: Ylioppilaita onnitellaan perinteisesti ruusuilla. Mikäli antaa arvokkaan lahjan, voi ruusuja olla vain yksi. Saara Manninen torin kulmalla sijaitsevasta Porvoon Kukkapalvelusta kertoo, että tummanpunaiset ruusut säilyttävät asemansa perinteisimpinä lakkiais- ja valmistujaispäivän kukkina.

– Ruusu on ollut suosituin kukka valmistujaispäivänä niin kauan kuin muistan. Esimerkiksi tummanpunainen sopii niin tytöille kuin pojillekin, Manninen sanoo.

Kirjat, kilisevät ja elektroniikka: Ylioppilaslahjaksi halutaan usein antaa jotain pysyvää ja arvokasta, kuten kello, koru tai hopeinen muistoesine. Kello- ja koruliike Olle Anderssonilta hankitaan monenlaisia lahjoja ylioppilaille ja valmistuneille, erityisesti kaulakorut ovat monen listalla.

– Hopea on suosituinta, liikkeestä kerrotaan.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

toimitus