Tor vahvistaa puolustustaan

Valtteri Etholén (oik) jatkaa Loviisan Torissa myös ensi kaudella.

Arkisto / Timo Pasanen

LOVIISA | Miesten salibandyliigan Loviisan Tor on vahvistanut rivejään kolmella puolustajalla. Toriin siirtyvät Teemu Jaakkola Classicista, Tatu Ruohonen FBT Porista ja Tommi Kivilehto Sveitsin Churista. Lisäksi viime kauden pelaajista Valtteri Etholén ja Aigars Belasovs tekivät jatkosopimuksen. Näin Torilla on 18 pelaajasopimusta valmiina.

Tampereelta Loviisaan muuttava Teemu ”Topi” Jaakkola on Tor-valmentaja Ray Backmanin luottopelaaja jo useammalta kaudelta. Hän oli nimittäin Backmanin alaisuudessa nostamassa TPS:n liigakartalle ja viime kaudella Jaakkola pelasi Backmanin komennossa Classicissa.

– Jaakkola teki TPS:lle aikoinaan nousun ratkaisseet maalit, mutta ei pelannut yhtään liigapeliä Turussa. Hän lähti Tampereelle yliopistoon opiskelemaan. Ja kun minä vaihdoin Classiciin, niin Jaakkola kiinnostui ja tuli meille, Backman kertoo.

– Jaakkolan opinnot ovat nyt valmiina ja hän tulee Loviisaan töihin. Kentällä hän on haalariosaston miehiä. Todellinen työmies. Hän on parhaimmillaan pakkina, mutta voi pelata myös sentterinä tai laiturina. Loistava yleispelaaja. Loukkaantumiset pilasivat hänen viime kautensa, Backman sanoo.

Tatu Ruohonen oli FBT Porin joukkueen kapteeni, joka muuttaa niin ikään Loviisaan asumaan.

– Ruohonen on nuori, hyvä pelaaja. Hän ei välttämättä ole mikään pistelinko, mutta ehdottoman varma kaveri. Näen mielessäni ne tilanteet, kun Ruohonen menee kulmatilanteeseen useamman vastustajan pelaajan kanssa ja Ruohonen tulee nurkasta pois pallon kanssa. Ruohonen on 1989-syntynyt, mutta pelannut jo useamman kauden Porin edustusjoukkueessa, Backman pohtii.

Sveitsin Churista siirtyvä puolustaja Tommi Kivilehto on kotimaan kentillä hieman tuntemattomampi pelimies. Tommi on maailmanmestari Juha Kivilehdon pikkuveli, joka on pelannut Ruotsin, Saksan ja Sveitsin liigoissa, muttei ainuttakaan peliä Suomen liigassa.

– Kivilehto oli torstaina ensimmäistä kertaa treeneissämme. Pallollinen peli on hänen vahvuutensa ja pelisilmä, Backman arvioi.

Joni Niirasen ja Peik Salmisen jälkeen tehokkain Tor-pelaaja Valtteri Etholén pelaa Torin väreissä myös ensi kauden. Hopeajoukkue SSV oli tiukasti Etholénin kintereillä, mutta Etholén halusi jatkaa Loviisassa. Etholén iski päättyneellä kaudella 23 ottelussa 27 (17+10) tehopistettä.

Puolustaja Aigas Belasovs jatkaa niin ikään Loviisassa. Latvian maajoukkuemiehen viime kausi meni pieleen polvileikkauksen myötä. Belasovs ehti pelata vain neljä peliä viime kaudella.

Torilla on nyt siis 18 pelaajasopimusta.

Joukkueenjohtaja Peter Tuomisen mukaan muutama pelaaja on vielä neuvotteluissa.

– Pari sentteriä on vielä neuvottelujen alla. Ne ratkeavat varmaankin lähipäivinä. Nyt tilanne näyttää jo ihan hyvältä, Tuominen sanoo.

Loviisan palannut päävalmentaja Ray Backman kehuu joukkueen ilmapiiriä.

– Ryhmässä on todella hyvä ja tiivis henki. Treeneissä oli torstainakin tuollaiset parikymmentä miestä, jotka vetivät hyvällä asenteella. Ketjun verran siinä on seuran A-junioreita, mikä on positiivinen juttu. Jaakkola ja Ruohonen eivät ole vielä muuttaneet, joten he eivät vielä olleet mukana, Backman sanoo.

– Meillä on neljä yhteistreeniä viikossa, joista kaksi on sisällä ja kaksi ulkona. Siihen omatoimiset treenit päälle, Backman valaisee.

Käyttäjän marko.enberg@media.fi kuva