Porvoon Päivät ja Porvoo Fest toivat tapahtumia joka nurkalle

Sandra juhlisti ystäviensä kanssa 7-vuotissyntymäpäiväänsä Porvoo Festin lastenkonsertissa sunnuntaina. Pentti Rasinkangas, Ohilyöntiorkesteri ja salillinen yleisöä lauloivat päivänsankarille onnittelulaulun.

Lotta Åberg

Chisun sunnuntain keikka Taidetehtaalla oli yleisön määrällä mitattuna Porvoo Festin menestyksekkäin. Lahjakas ja palkittu artisti veti salin lähestulkoon täyteen, permantoa ja katsomoa myöten. Yleisö otti idolinsa lämmöllä vastaan heti alkutahdeista alkaen. Sabotage kuultiin jo aivan keikan alkumetreillä.

Outi Paappanen

Monipuolisen Stella & Streamlinen ohjelmiston skaala ulottuu menneiden vuosikymmenten musiikista rock’n’rolliin. Painopiste on ruotsin kielessä ja tunnetuissa covereissa. Stella on pitänyt jo kuusi viikkoa paikkaa ruotsinkielisen radiokanavan Top10-listan kärjessä.

Lotta Åberg

Susanna Cetin kertoi lierellisten hattujen olevan juuri nyt hyvin suosittuja ja sopivan erityisesti aurinkoherkille ja iho-ongelmista kärsiville. Lämpimät ja kylmät päivät ovat hattuostosten kannalta tavallisesti otollisimpia.

Lotta Åberg

Lasse Mårtenson aloitti fiktiivisen Suomenlahden purjehduksen äidilleen omistetulla Pogostan balladilla.

Lotta Åberg

Barbara Helsingius opetti laulelmillaan yleisölle suomea tai ruotsia - jokaisen omasta äidinkielestä riippuen.

Lotta Åberg

Kuoppamäen mukaan jokainen konsertti on kuin morsiuspuku - jotain uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä. Kuoppamäki tarjoili muun muassa maistiaisia elokuussa ilmestyvältä albumiltaan.

Lotta Åberg

Jokirannassa järjestetyillä turvallisuuspäivillä oli näytillä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja VPK:n kalustoa, paloautoja ja veneitä. Porvoon VPK antoi sammutusnäytöksiä ja yleisökin pääsi kokeilemaan.

Lotta Åberg

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos antoi sukellusnäytöksen. Paloesimies Jari Laine avusti Pasi Latvalaa, joka sukelsi Kallen perässä sameaan Porvoonjokeen.

Lotta Åberg

Elias ja Marco Lemström tutustuivat lauantain Turvallisuuspäivillä Jokirannassa paloautoon. Sukulaismies on mukana VPK-toiminnassa ja Elias on jo osoittanut mielenkiintoa alaa kohtaan. Lauantaina hän kuitenkin alkuun hieman empi paloautoon nousemista.

Lotta Åberg

Verner Juuvinmaa Porvoon VPK:n nuoriso-osastosta näytti, kuinka alkusammutus sujuu. Turvallisuuspäivillä pääsi harjoittelemaan tulipalon tukahduttamista ohjatusti myös sammutuspeitteellä. Porvoon VPK:n päällikkö Tom Westerlund kertoi nuoriso-osaston olevan lähes täynnä, niin paljon innokkaita harrastajia seudulta löytyy.

Lotta Åberg

Porvoon bändikisan voittanut The Onetimer soitti perjantain torijameilla.

Lotta Åberg

Jaakko Ryhänen esiintyi lauantaina Porvoo Festin kirkkokonsertissa Veet Syvät. Kirkkosali ei ollut edes puolillaan yleisöä, mutta Ryhäsen jyhkeä bassoääni täytti sen viimeistä nurkkaa myöten.

Outi Paappanen

PORVOO | Porvoon Elävä keskusta ry:n puheenjohtaja Eija Kölhi ihmetteli sunnuntaina Porvoon Päivien jälkimainingeissa, onko hän todellakin selvinnyt viikonlopusta ja menossa seuraavana päivänä taas oikeisiin töihin Radio Foniin. Ääni oli käheä ja jäseniä särki raskaan mutta sitäkin onnistuneemman viikonlopun jäljiltä.

– New Orleans Bandin vetäessä lauantaina akustista keikkaa jazzahtavaan tyyliinsä tori oli niin vilkas ja ajattelin, että ”juuri tätä halusin”. Fiilis on aivan mieletön. Yleisö ja etenkin nuoriso käyttäytyi hyvin. Viesti Porvoon Päivistä oli kiirinyt myös vanhoille tapahtuman kävijöille ja esiintyjille ja vanhoja tuttuja ryömi koloistaan muistelemaan menneitä. Pietilän Mikan (Battle of Porvoo -kamppailu-urheilutapahtuman isäntä) kanssa olemme tehneet jo periaatepäätöksen, että kyllä tästä vuosittaista perinnettä ollaan tekemässä. Eikä tällaista tapahtumaa kannata yhdelle päivälle edes yrittää pusertaa, Kölhi sanoo uupumuksestaan huolimatta.

Ilmoille järjestäjät eivät luonnollisesti mitään voi ja lauantai-iltainen ripottelu verotti hieman vanhempaa väkeä torilta. Siitä huolimatta torilla jammailtiin ja tanssittiin hyvissä tunnelmissa ilman suurempaa eripuraa.

Lue lisää maanantain Uusimaasta.

Käyttäjän outi.paappanen@media.fi kuva