Parvekesisustaja ei pihtaile eikä kainostele – katso kuvat

Eletty elämä saa näkyä parvekkeella. Yhdistele uutta ja vanhaa hyvällä maulla keskenään. Matkalta tuodut simpukankuoret, maitotonkka, lahjaksi saatu kuohuviinipullo ja äidiltä saatu uudelleen maalattu keittiöntuoli tuovat viestin rakkailta henkilöiltä ja menneisyydestä tärkeistä tapahtumista.

Heli Koivuniemi

Leikittele raikkailla väreillä rohkeasti: sinistä, punaista, keltaista. Iloisella ja värikkäällä parvekkeella lapset viettävät railakkaat syntymäpäiväjuhlat.

Heli Koivuniemi

Vuodenaikaan sopivat kukkaset, koristeet ja kranssit ja kauniit luonnonraaka-aineet ovat fengshui-sisustustyylin lähtökohtia.

Heli Koivuniemi

Kivet ja vesilähteet tuovat parvekkeelle oman rauhoittavan tunnelmansa. Vihreän ja harmaan eri sävyt luovat nekin eteeristä ja harmonista vaikutelmaa.

Heli Koivuniemi

Maalaisromanttista tunnelmaa parvekkeella parhaimmillaan. Ruusuissa näkyvät vanhanajan värit: roosa ja keltainen. Työvälineitä lojuu siellä täällä ja tilkkutäkki tuolin karmilla odottelemassa puutarhuria syliinsä.

Heli Koivuniemi

Maalaisromanttisessa parvekkeessa yrtit rehoittavat eri muotoisissa ja -kokoisissa kukkaruukuissa.

Heli Koivuniemi

Nautiskelija panostaa ruokapöytänsä kattaukseen. Pöydän läheisyydessä kasvavat itse kasvatetut yrtit, jotka tuovat oman makunsa aterioihin.

Heli Koivuniemi

Helminauhat kietoutuvat hortensioiden ja viherkasvien kätköön vintage-tyyliin sisustetulla parvekkeella.

Heli Koivuniemi

Yksi haaveilee, toinen toteuttaa ja kolmas kadehtii. Kotoilutrendin villitsemät kaupunkilaiset puuhastelevat nyt parvekkeillaan kenties enemmän kuin koskaan.

Jos kaipaat vaihtelua iänikuisiin parvekelaatikoihin, istuta parvekekukkasi vaihteeksi vaikkapa kumisaappaaseen tai korkokenkään. Näin tekivät puutarha-alan oppilaitosten opiskelijat ideoidessaan teemaparvekkeita OmaPiha-messuille.

Kurkkaa teemapartseille ja poimi joukosta oma mielitiettysi ja parhaimmat ideat.

Elämänmakuinen parveke ideoitiin käyttämistä, viihtymistä ja viljelyä varten.

Parveke on rento ja boheemi asunnon jatke, jossa löytävät luontevasti paikkansa niin kukkivat kuin syötävät kasvit. Tunnelma parvekkeella saa olla välimerellinen ja lämmin. Tämän parvekkeen suunnittelivat Hämeen ammattikorkeakoulun puutarhatalouden ja maisemasuunnittelun koulutusohjelman oppilaat.

Japanilainen parveke on puolestaan kuin taulu: seesteinen, arvokas, yksinkertainen ja hiljainen. Kivien, sammalen, veden sekä vihreän ja harmaan eri sävyjen avulla luot harmoniaa parvekkeellesi.

Tavoitteena on luoda fengshuin mukaisesti ympäristö, joka lisää hyvinvointiamme sekä auttaa meitä löytämään sisäisen rauhan ja tasapainon. Tämän parvekkeen taituroivat Omnian ammattiopiston oppilaat.

Mikset järjestäisi iloista ja värikästä mehuhetkeä lapsillesi parvekkeella? Pirteät värit ja hyväntuulisuus ovat keskeisiä teemoja, kun parveke sisustetaan lastenkutsujen keitaaksi. Näin uskovat Axxell Överbyn opiskelijat.

Nautiskelijan parvekkeen olennaisin asia on lähiruoka, joka antaa rajattomat mahdollisuudet nauttia kotimaisesta, puhtaasta ja tuoreesta ruuasta.

Omalla parvekkeella tuotetaan Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijoiden näkemyksen mukaan ’lähinruoka’, joka antaa kasvattajalleen makunautintojen lisäksi silmänruokaa.

Makua nautiskelijan ruokahetkiin antavat koristeelliset salaatit, tuoksuvat yrtit, erilaiset paprikat ja tomaatit sekä monet muut kasvukauden herkut.

Vintage-parveke on suunnittelijoidensa mukaan kuin pieni puutarha, jossa voi käyskennellä ja unelmoida loputtomasti ja äärettömästi.

Sen tavoitteena on pitää huolta ihmisen työ- ja toimintakyvystä sekä edistää yhteisöllisyyttä.

Vintage-parveke ohjaa ihmistä parempaan mielen ja kehon rentoutumiseen, sanovat KEUDAn aikuisopiston luonnonvara-alan opiskelijat.

Maalaisromanttisessa parvekkeessa huokuu niin sisustuksessa kuin kasveissa vanhanajan romanttinen tunnelma.

Kauniilla, maalaishenkisellä parvekkeella saavat syreenit kukkia ja ruusut hurmata, kertovat Hyria koulutuksen opiskelijat.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva