Näin valmistat terveyspommin bulgurista

Bulgurin ryynimäinen rakenne soveltuu erilaisiin lisäkkeisiin ja salaatteihin.

Heli Koivuniemi

Bulguria käyttävät muun muassa turkkilainen ja muut Välimeren alueen keittiöt sekä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kansat. Bulgurin käyttö on levinnyt siirtolaisten mukana Eurooppaan ja Amerikkaan, joissa bulgurista on tullut trendikäs vaihtoehto riisille ja lyhyelle pastalle.

Terveyspommi bulgurista

valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

2 dl bulguria

4 dl vettä

kasvisliemikuutio

viipaloitu tuore punasipuli

1 dl suolapaahdettuja manteleita

1 dl mustia ja vihreitä rusinoita

0,5 dl paloiteltuja

aprikooseja

suolaa, mustapippuria

Kuori ja viipaloi valkosipuli ja freesaa öljyn seassa kattilassa. Lisää bulgur, vesi, liemikuutio ja suolaa. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin kahdeksan minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois ja anna turvota kannen alla kolme minuuttia. Paahda mantelit teelusikallisessa suolaa kuivalla kuumalla pannulla, kunnes mantelit saavat väriä. Lisää mantelit ja rusinat bulguriin. Lisää aprikoosit ja punasipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Lähde: duattar.net