Päättäjät haluavat konsultin ratkomaan Askolan taloussotkut

ASKOLA | Valtuuston puheenjohtaja Simo Sorsa (kesk) kiteyttää, että päättäjät pääsivät Askolan valtuustoseminaarin lopulla ideoimaan ja keskustelemaan rakentavasti talousongelmien ratkaisusta ja kouluverkkoasiasta.

Tulokset nähdään vielä tällä viikolla, kun kunnanhallitus ja valtuusto kokoontuvat torstaina peräkkäin.

– On siinä parikin mallia, mitä pitää puntaroida. Eiköhän me tästä pinnalle nousta, jos henki pysyy päätöksentekoon asti samansuuntaisena, Sorsa luonnehtii.

Hämeessä reissanneet askolalaispoliitikot löysivät yhteisymmärryksen ainakin siinä, että kuntaan palkataan ulkopuolinen konsultti tekemään selkoa, missä menee pieleen.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Kommentit

Onkos kenelläkään konsultilla akuuttia autonvaihtotarvetta. Taas olisi tarjolla helppoa rahaa konsultille, kunhan osaa tehdä raportin Keskustalaisesti.

suistonsuikki

Kuntaliitos Porvoon kanssa niin Askolan taloussotkut selviävät ja siirtyvät Porvoon hoidettavaksi ja sitä myöten ehkä joskus kuntoonkin. Suljettu kepupolitiikka on tullut tiensä päähän, ei sen toteamiseen mitään kovapalkkaista konsulttia tarvita.

Maksaja

Aivan uskomatonta!!! Että taas syydetään kuntalaisten (!) rahoja yhden kelvottoman konsultin taskuihin! Kyllähän se nyt on kaikille selvää missä mättää, mihin sitä konsulttia tarvitaan??? Ja ihan piti hämeeseen kuntalaisten rahoilla matkustaa, että tämmöiseen johtopäätökseen päästiin? Ja samaan aikaan kunnan koulut painivat sekä tila- että henkilökunta ongelmien kanssa, terveyskeskus painii henkilökuntavajeen kanssa kuten myös lastenhoito. Jäljet johtavat sylttytehtaalle - nyt, jos koska, on laitettava nämä edesvastuuttomat päätöstentekijät seinää vasten. Syksyllä on vaalit, äänioikeutettu kuntalainen: katso tarkkaan kenelle äänesi annat! Perin konua, että sotkujen ja ongelmien aiheuttajat päättävät maksaa jollekin itse aiheuttamiensa sotkujen ja ongelmien syiden selvittämisestä. Nyt ei ole oikea aika tällaiselle jahkailulle, NYT pitää neuvotella yhdistymisestä Porvooseen, emme selviä yksin enää, koska meillä on todella ammattitaidottomat ihmiset tekemässä päätöksiä. Se, että jo tehtyjä päätöksiä pyörretään jälkikäteen, osoittaa, kuinka pahassa pulassa olemme.

Uskomatonta sekoilua Askolan tapaan

vakioratkaisu - kun ei itsellä älli riitä niin kutsutaan konsultit apuun :) nämä vievät loputkin rahat ja kertovat sen minkä tavan tallaaja olisi voinut kertoa jo aikaa sitten...

pikkupojat hiekkalaatikolla

Nyt sieltä provokaatio-osastolta itse ehdokkaaksi, ja kaikki varmasti muuttuu...
Itsehän me olemme Kepun äänestäneet vaaleista toiseen suurimmaksi Askolassa, tosin koko ajan laskevalla kannatuksella, mutta saamme silti kai nyt sitä mitä olemme tilanneet. Varmasti joku muuttuisi, jos vaikka Kokoomus tai SDP nousisi suurimmaksi. Tai jos tuo sinipuna-akseli muutenkin voimistuisi.

Kuntaliitoksen jälkeen on ihan turha haaveilla edes nykytasoisista palveluista "Pohjois-Porvoon palvelualueella". Ja ihan varmasti päättäjien Askola-tuntemus heikkenee.

Stigböleläinen

Kuinkahan monta konsultointia kunta on näihin päiviin ostanut ja mitä hyötyä niistä on ollut?!? Valtuusto ja hallitus ovat vuosien ajan osoittaneet melkoista ammattitaidottomuutta. Kuntaa on johdettu aivan vasemmalla kädellä, budjeteissa on ollut valtavia virheitä, eikä koululaisten määrää osata laskea oikein.
Kuntaa on markkinoitu televisiota myöten, jotta saataisiin lisää asukkaita. Niitä asukkaita on nyt saatu, mutta hups...ne asukkaat tarvitsevat myös koulupaikkoja, terveydenhuoltoa ja muita palveluita.
Kunnan työntekijöitä ei kannusteta millään lailla, kaikenlainen tyky- ja tyhytoiminta on käytännössä olematonta. Liikuntaseteleitähän sentää saa, 5 kpl vuodessa! Työterveyshuoltokaan työntekijöillä ei enää ole. Eipä ihme, että työmotivaatio rapisee ja työntekijät karkaavat naapurikuntiin.
Porvoo kuullostaa jo ihan houkuttelevalta.

askulalaane

Voi hyvänen aika. Ensin paskotaan housuun ja sitten kilautetaan konsultti pesemään pyykkiä. Ja Hämeeseen piti kunnan piikkiin matkustaa, että tällainen älynväläys saatiin.
Eiköhän valtaapitävien päättäjien olisi aika vetää johtopäätökset, niin kuin tavataan sanoa. Onneksi syksyllä tulee vaalit ja voimme valita uusia päätöksentekokykyisiä henkilöitä valtuustoon.

Pettynyt askulalainen

Vai onko konsultin kutsumiseen syynä Askolan keskustan sisäisen valtataistelun tarvitsema "erotuomari", kun kumpikaan leiri ei anna periksi. Voittajia ei tässä taistelussa ole, ainoastaan häviäjiä. Toivottavasti Askolan kunta ja askolalaiset ihmiset eivät kuulu häviäjien joukkoon.

Pirun pettynyt askulalainen

Askolasta saisi varsin viihdyttävän tosi-tv-ohjelman aikaiseksi! Vakavasti puhuen tämä on kyllä niin hullunkurista toimintaa, että soisi kyllä saavan valtakunnallista huomiota.

kohta ex-kuntalalainen

Voisinpa olla ihan varma siitä, että Askolan talouskaaoksen suurimmat "sankarit" ovat niitä ihan samoja, jotka tulevan syksyn vaaleissa keräävät jälleen suurimmat äänipotit. Näin on ollut ennenkin. Ja nuo samat hymynaamat varmaan edustavat meitä tulevassa suurkunnassakin. Toivottavasti olen väärässä. Sujuvimmat pajunköyden punojat osaavat aina kiillottaa oman kilpensä ja vyöryttää ongelmat "ikävien valittajien" syyksi.

Loviisan osaksi Itä-Askolaa ei kyllä saa mitenkään kun ei ole yhteistä rajaa eikä paljoa muutakaan yhteistä. Ja taitaa Loviisallekin käydä kylmät lähivuosina.

Askolan suurimmat ongelmat ovat yleishallinnossa ja viime aikoina myös koulupuolella. Sosiaali- ja terveyspuolella asiat hoidetaan ihan hyvin. HUS:in laskut on pakko maksaa, ja vakava sairaus voi iskeä kelle tahansa.

Jore

Tämä Askolan kurjaakin kurjempi ja edelleen huononeva taloustilanne johtuu siitä, että Kokoomus ja Demarit ovat kasvattaneet kannatustaan ja saaneet enemmän paikkoja päätöksentekoportaissa. Heidän edustajansa ovat tyrmänneet kaikki keskustalaisten tekemät korjausehdotukset ja kaiken lisäksi he ovat aikaansaaneet lisää menoja kykenemättä priorisoimaan menokohteita.
Myöskään virkamiesjohto ei ole ottanut tosissaan talouden tervehdyttämistä. Kuntaahan johtaa -virkavastuulla- kunnanjohtaja, jonka ohjaus on luottamushenkilöiden tehtävä. Kun kunnanhallitus jakautuu kahtia ja enemmistö tukee kunnanjohtajan johtamaa huonoa taloudenpitoa, ei parannusta tähän tilanteeseen saada. Ne budjettivirheetkin ovat virkamiesten tekemiä, päättäjät huomasivat ne ja peräsivät selvitystä. Konsultinkin halusivat KAIKKI ryhmät yksimielisesti. Mutta ei sitä parannusta tuo liittyminen Porvooseenkaan, tutustukaa vaikka Porvoon lainamäärään/asukas ym.
P.S. Askolan kunnan työntekijöillä on edelleen käytössään lakisääteinen työterveyshuolto, vain vapaaehtoinen sairaanhoito poistettiin käytöstä.
Ja sitten todellakin kaikki te kirjoittajat ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa, puolueita löytyy joka lähtöön. Tulkaa vaikka katsastamaan eri vaihtoehtoja Askolan koululle tulevana lauantaina Turvallisuus tavaksi -kesätapahtumaan. :)

Askolalainen - nyt ja aina!

Hehheh, vai vielä demareitten ja kokoomuksen syytä :D Kyllä se on kepulointi kun on saanut kunnan talouden ja sen myötä kaiken muunkin sekaisin. Kepuloinnilla se veroprosentti on jopa kymmeniä vuosia liian alhaisena pidetty, ilman perusteita.

Tii

Heh-heh...kyllä kepulaiset osaa. Veljet ja sisaret hoitavat vain toistensa bisneksiä kunnan varoilla eivätkä todellakaan ole nähneet eivätkä kuunnelleet virkamiestensä varoituksia näistä Monaco-leikkien seurauksista.Eipä ihme, että näiden talousviisaiden bisnekset pankit ovat myyneet jo aikoja sitten pois...

Manne ?

No, muutos on jo alkanut, eilisestä hallituksen kokouksesta on kuulunut kummia.... ihme ettei lehdessä lukenut asiasta mitään, sen verran uutisarvoa kuitenkin....

Katseet tulevaan vaalisyksyyn

Halvin ratkaisu on lyödä kampsut nopeesti Porvon kanssa yhteen. Nimittäin "porkkanarahaa olis jo saanut aiemmin... ehkä vieläkin".

Valtion aiemmin tarjoama "porkkanaraha " olisi tullut suoraan Askolalaisille t vähintään seutukunnalle. Kalliiksi tuli oman kokoussalin käyttö.

Kokonaisveroasteen (LUE www.vm.fi googlen kautta vm:n kuntien kokonaisveroaste) .........suuruus Ns. ITSEnäiselle askolalle taitaa olla aika karua luettavaa.

Itsenäisen kunnan väkisin pystyssä pitäminen on paha rasti> kun ottaa huomioon Askolan sukelluksen.

NEUVO: word esiin ja seuraavassa kokouksessa laatimaan liittymisilmoitusta PORVOOSEEN.

KIITos.

proletaari

Puskaradio onneksi uutisoi, kun Uusimaa ei. Taisi kokous kestää niin pitkään, ettei ehtinyt päivän lehteen. Kokoomus kaatoi vasemmiston ja vihreiden tuella korkeintaan Keskustan palikkatornin, ja kiitos heille siitä. Kouluolot saadaan nyt kuntoon sekä Kirkolla että Monninkylässä nopeasti ja vieläpä halvemmalla kuin Keskustan todellisessa sekäsikiömallissa, joka olisi tehnyt esimerkiksi Vahijärven koulusta yksiopettajaisen. Siinäpä todellisia outolintuja. Mitään laskelmia ei esitetty, ja piikki olisi ollut jälleen auki. Kuulin arvion siitä, että ainakin miljoonaa euroa säästetään nyt tehdyllä ratkaisulla, ja muksuja ei tarvitse kuljetella edestakaisin kylien välillä. Oikea päätös, ja olkoot kepulaiset nyt vaan ymmällään - syksyllä vaalien jälkeen ovat vielä enemmän! Nyt ainakin nähtiin, ketkä kunnassa välittävät lapsista ja tulevaisuudesta, eivätkä niinkään omasta navastaan.

Vakkolan kupeesta