Kuninkaanportissa pelätään Tarmolan varjoon jäämistä

Porvoon Mustan Pörssin kauppias Risto Hämäläinen pelkää, että Kuninkaanportti jää unohduksiin ja kaikki kehitys ja kiinnostus kohdistuu Tarmolaan. Kuninkaanportissa on vielä paikoin keskeneräisen näköistä.

Juha Perämäki

PORVOO | Kuninkaanportin alueen yrittäjät ovat huolissaan, että suurin toivein muutama vuosi sitten liikkeelle lähtenyt kaupan alue on jäämässä unohduksiin hypermarketien hautajaisten myötä.

– Erityisesti nyt, kun painopiste näyttää olevan siirtymässä Tarmolan suuntaan. Yrittäjät eivät ole kuulleet Porvoon kaupungista mitään eikä yhteydenottoja ole ollut. Kaipaisimme aktiivisempaa otetta ja että meitä informeerattaisiin, Kuninkaanportin lippua sitkeästi kannatellut Mustan Pörssin kauppias Risto Hämäläinen toivoo.

– Minusta kaupunki on avainasemassa. Alueen kehittäminen ei kuulu yrittäjille, jotka ovat kokeneet niin paljon pettymyksiä, että monen mitta alkaa olla täysi.

Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo, että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja, mutta mitään isoja uusia avauksia tai satsauksia ei ole suunnitteilla.

– Kehittämistä jatketaan niissä puitteissa, jotka ovat mahdollisia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva