Aikuiseksi kasvanut Sturm und Drang: Nyt kuulostamme siltä miltä pitääkin

Sturm und Drang tekee paluun kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen. Bändi julkaisee syksyllä uuden albumin ja lähtee keikoille.

Warner Music

Sturm und Drang tekee paluun kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Edellisen, vuonna 2008 julkaistun albumin jälkeen bändi päätti ottaa kunnolla aikaa uusien kappaleiden kirjoittamiseen.

– Olemme tehneet paljon töitä kehittyäksemme. Välillä kärsivällisyys on meinannut loppua, mutta onneksi jaksoimme odottaa. Nyt Sturmis kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, yhtyeen laulaja-kitaristi André Linman sanoo.

Syyskuussa julkaistavaa pitkäsoittoa työstettiin pitkään ja hartaasti. Levyn kappaleet ovat aiempaa melodisempia. Biiseissä kuuluvat alusta asti Sturm und Drangia inspiroineet kasarivaikutteet, mutta modernilla otteella.

Jo 15-vuotiaina ensimmäisen hittinsä Rising Sonin julkaisseen bändin jäsenet ovat nyt parikymppisiä. Aikuiseksi kasvaminen on tuonut mukanaan myös jäsenmuutoksia.

Sturmikseen on liittynyt kaksi uutta jäsentä, kitaristi Jani Kuoppamaa ja basisti Joel Wendlin. Uudet jäsenet löytyivät helposti kaveripiiristä.

Lisäksi bändissä soittavat Jeppe Welroos (koskettimet) ja Calle Fahllund (rummut).

Sturm und Drangin levyjä Learning to Rock (2007) ja Rock ’n Roll Children (2008) on myyty yhteensä lähes 100 000 kappaletta. Bändi on uransa aikana keikkaillut sekä Euroopassa että Japanissa.

toimitus