Nyt kauneinta maailmanloppua kirjoittamaan

Porvoon teatterin työryhmän jäsenet Harri Ahvenainen, Jaakko Huotari ja Eeva Puromies toivovat, että ympäristön kirjoittajat innostuvat osallistumaan kirjoituskilpailuun. Kirjoituksista valitaan yksi tai useampi tarina, joista teatterilaiset muokkaavat näytelmän.

Juha Perämäki

Harri Ahvenainen toivoo, että kirjoittajien tarinoissa olisi jännittäviä käänteitä, mutta kauniin maailmanlopun ei tarvitse päättyä silti pommin räjähdykseen.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoon teatterin työryhmä julkisti parahiksi Eino Leinon päivän kunniaksi kaikille avoimen kirjoituskilpailun, jolla haetaan työnimellä Kaunein maailmanloppu kaikenlaisia tekstejä niistä koottavan teatteriesityksen pohjaksi.

Työryhmässä ovat mukana ohjauksesta vastaava Eeva Puromies, puvustuksesta huolehtiva Anne Ratia, valaistuksesta vastaava Harri Ahvenainen ja äänimies Jaakko Huotari. Näytelmän käsikirjoitukseksi päätyvän voittajantekstin tai niiden ryppään valitsee kuitenkin raati, johon kuuluvat tekstien ammattilaiset Emma Juslin, Kai Nieminen ja Marko Putkonen.

Eeva Puromies kertoo, että kirjoitusaikaa on 9. syyskuuta asti. Joten nyt kynät teräviksi! Ikärajaa ei ole.

– Tarjoamme näin kaikille kirjoittajille mahdollisuuden nähdä omaa tekstiä näyttämöllä. Haluamme antaa tällä kilpailulla arvoa ajatukselle, mielikuvitukselle ja kirjoittamiselle, sanoo Puromies.

Teksti voi olla runo, novelli, laululyriikkaa, monologi tai useammalle roolihahmolle kirjoitettu pienoisnäytelmä.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva