Helsinki cupissa kymmeniä joukkueita Itä-Uudeltamaaltakin

Helsinki cupissa on runsaasti itäuusmaalaisia joukkueita. FC Loviisa ja Futura ottivat toisistaan mittaa eilen Kalliossa.

Marko Enberg

Ja onhan se maalinteko mukavaa. FC Loviisan pelaajat tuulettavat osumaa.

Marko Enberg

PORVOO | Jalkapallon suurturnaus Helsinki cup kerää jälleen valtaisan osallistujajoukon. Jo 37. kerran järjestettävään turnaukseen osallistuu 880 joukkuetta ja pelejä kertyy vajaan viikon aikana yli 2 800 kappaletta.

Myös Itä-Uudenmaan alueen futisperheistä ajetaan tällä viikolla tiiviisti pääkaupunkiseudun suuntaan, sillä täältä on mukana 38 juniorijoukkuetta. FC Futuran värit ovat vahvimmin edustettuina, sillä seuralta on 14 joukkuetta mukana. Sibbo Vargarnan joukkueita on 12 kappaletta ja FC Loviisan joukkueita kuusi. Porvoon Akilles ja Halkian Alku ovat Helsinki cupissa kolmella joukkueella matkassa.

– Tämä on niin iso ja perinteinen turnaus, että haluamme aina olla täällä mukana. Kentän laidalla oli tänäänkin paljon isiä ja äitejä, jotka ovat itsekin aikoinaan pelanneet turnauksessa. Porvoolaisille tämä on vähän kuin kotiturnaus, kun pelit ovat kuitenkin aika lähellä, FC Futura Junioreiden Petteri Liikonen pohtii.

– Turnaus on hieno, kun siellä tulee niin erilaisia joukkueita vastaan ja joillekin osuu kansainvälisiäkin vastustajia. Junioreillekin on kiva kohdata uusia joukkueita, eikä aina niitä naapurikylän ryhmiä, Liikonen jatkaa.

– Pelityylejä on myös paljon. Siellä on pitkää palloa heittäviä ja kovaa perään juoksevia, sitten on taidokkaasti syöttöpelillä rakentavia joukkueita. On jätkämäisillä otteilla pelaavia, sekä taitojoukkueita. Ja vastustajat ovat kovia.

Futuralla oli eniten joukkueita 8-vuotisten sarjassa, minne porvoolaisjoukkueella oli jopa viisi ryhmää.

– Tuo on meidän suurin ikäluokkamme tällä hetkellä. Siellä on yli 60 junioria yhteensä. Kesäaikaan Porvoon harjoitusolosuhteet ovat loistavat ja nurmikentät ovat hienossa kunnossa. Hieman syksy ja tuleva talvi tietysti huolestuttavat, kun tuollekin ikäluokalle pitää saada harjoitusolosuhteet järjestettyä. Siinä ovat valmentajatkin kovilla, mutta hienoa, kun jalkapallo vetää harrastajia puoleensa.

– Tänäkin kesänä on tullut kymmeniä uusia junioreita mukaan, Liikonen kertoo.

FC Futuran joukkueet eivät tällä kertaa päässeet 16 parhaan joukkoon Helsinki cupissa. Niinpä katseita suunnataan seuraaviin turnauksiin.

– B13-joukkueen kanssa lähdemme Aulanko cupiin elokuun lopulla. Se on taas siinä mielessä junioreille hieno turnaus, kun saa olla yötä poissa kotoa, Liikonen naurahtaa.

– Seuramme juniorijoukkueet käyvät paljon turnauksissa. Futuraltakin on käynyt joukkueita tosi paljon myös ulkomailla. Näin harrastusta maksavana vanhempana tietysti miettii turnauksista tulevia maksujakin. Kaikki on kuitenkin suhteellista ja rahojaan voi käyttää turhempaankin. Kun lapset kerran haluavat harrastaa, niin pitäähän niihin satsata. Ajaa sitten mielummin vaikka huonommalla autolla, Liikonen hymähtää.

Kommentit