Elokuva-arvio: Cameron Diaz pyöräyttää lapsen

Elisabeth Banks ja Brooklyn Decker hehkuvat raskauden iloa.

Future Film

Heidi Murkoffin menestyskirjaan perustuva romanttinen komedia Mitä odottaa kun odotat kertoo viidestä pariskunnasta, joille lapsenhankinta on syystä tai toisesta ohittamattoman ajankohtaista.

Televisiossa fitness-ohjelmaa emännöivä Jules (Cameron Diaz) päättää pyöräyttää lapsen Tanssii Tähtien kanssa -showsta löytämänsä Evanin (Matthew Morrison) kanssa. Hieman julkkispariskuntaa pidempään ovat lapsihaaveita elätelleet lastentarvikeputiikin pitäjä Wendy (Elizabeth Banks) ja miehensä Gary (Ben Falcone). Lasta ei kuitenkaan ole kuulunut, mikä tuntuu epäoikeudenmukaiselta varsinkin, kun Garyn iäkäs isä (Dennis Quaid) odottaa kauniin nuorikkonsa Skylerin (Brooklyn Decker) kanssa peräti kaksosia.

Keskenään kilvan pikaruokaa pakettiautoista myyvät Rosie (Anna Kendrick) ja Marco (Chace Crawford) puolestaan ovat tunteneet toisensa lapsesta asti. Päädyttyään puolivahingossa samaan sänkyyn ovat seuraukset sekä yllättävät että traagiset.

Tragiikkaa sisältyy myös valokuvaaja Hollyn (Jennifer Lopez) ja Alexin (Rodrigo Santoro) lapsihaaveisiin. Heidänkin haaveistaan voi silti tulla totta adoption kautta.

Elokuvan keskiöön nousevat odotetusti odottavat naiset ja odottamattomien asioiden pyörteet. Tilaa saavat myös miehet, ja esiintyypä pääjuonen ohessa rinta rottingilla isyyttään puistossa toteuttava miesporukka. Kommellusten ja tunteiden vuoristoratojen lisäksi juuri kohtaukset, joissa miehet liihottelevat puistossa vekaroineen, ovat hupaisuudessaan onnistuneita.

Vakavasti otettavaksi raskausajan oppaaksi elokuvasta ei ole, mutta tunnistettavia tilanteita se varmasti tarjoaa. Ja niin selkeästi kuin elokuvan pääasiallinen kohderyhmä ovatkin synnytysikäiset naiset, riittää tähtinäyttelijöiden osaaminen, dialogin nasevuus ja kerronnan rullaavuus pitämään yllä myös muun yleisön mielenkiintoa.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis