Bensavarkauksia sattuu jo lähes päivittäin

ABC Deli Porvoon myymäläpäällikko Tuomas Veikkola kertoo, että bensavarkauksia tapahtuu Mannerheiminkadun ja Näsin asemilla jo lähes päivittäin. Yhtenä vaihtoehtona varkauksien torjuntaan on lukittuihin tai automaattipumppuihin siirtyminen.

Juha Perämäki

PORVOO | Polttoainevarkaudet tuottavat harmaita hiuksia Porvoon seudun huoltamon pitäjille. Perinteisesti bensavarkaudet ovat lisääntyneet polttoaineen hintojen nousun myötä. Viime vuosina bensavarkauksista on kuitenkin tullut jo niin yleistä, että polttoainetta viedään, vaikkei bensan hinta kohoaisikaan.

– Polttoainevarkaudet ovat jatkuva riesa. Niitä sattuu noin 2 – 5 kertaa viikossa eli pahimmassa tapauksessa lähes kerran päivässä. Polttoainevarkaus on niin arkipäiväistä, ettei bensan hintakaan taida siihen enää suuremmin vaikuttaa, Näsin ja Mannerheiminkadun ABC Delin myymäläpäällikkö Tuomas Veikkola huokaa.

Polttoainevarkauksille haavoittuvimmat ovat huoltamoiden avoimet pumput, joiden maksu suoritetaan vasta jälkikäteen kassalle. Näsin ABC:ssä bensavarkauksien riskiä on yritetty minimoida sulkemalla pumput yöksi, mutta sekään ei riitä.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

toimitus