Ensimmäiset Taidetehtaan alueen asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä

Taidepuiston ylimmän asunnon parvekkeella on tilaa. Kuvassa Kiinteistötoimisto Volaselta Christer Blomqvist (vas.) ja Hartelan Matias Möttö.

Juha Perämäki

Taidepuiston jokaisessa asunnossa on oma sauna.

Juha Perämäki

Talon sisällä on vielä tehtävää, mutta muutaman kuukauden päästä kaikki on valmista.

Juha Perämäki

Uudet kerrostalot ovat kuvassa värilliset, valmistumassa oleva Taidepuisto on punainen. Kerrostalojen ja joen väliin tulee lisää asuintaloja, kolme- ja kaksikerroksisia kerrostaloja.

Havainnekuva Hartela

PORVOO | Syyskuussa valmistuva kerrostalo, asunto-osakeyhtiö Taidepuisto on vasta alkusoittoa Taidetehtaan viereen nousevalle asuinalueelle. Suunnitteilla on kaksi tismalleen samanlaista kerrostaloa valmistuvassa olevan Taidepuiston viereen, ja näiden talojen ja joen väliin on suunnitelmissa rakentaa vielä lisää matalampia kerrostaloja.

– Tästä tulee kaunis ja suosittu alue, kun se saadaan rakennettua valmiiksi. Länsiranta on jo suosittu alue ja sen suosio kasvaa. Se on tulevaisuuden alue ja Länsirantaa voi kutsua jo keskustaksi, kiinteistönvälittäjä Christer Blomqvist Kiinteistötoimisto Volaselta kertoo.

Taidepuisto ja sen sisaret Taidehovi ja Taidekartano ovat betonielementtitaloja, joissa on puuverhoilu. Taidepuistossa on 24 asuntoa, joista suurin on 99,5 neliötä ja pienin 36 neliötä. Taidehovin suurin asunto on hieman isompi, 119,5 neliötä.

Blomqvist kertoo, että kiinnostus asuntoihin on ollut suurempaa kuin mitä ennakolta odotettiin: asunnoista 19 on jo myyty ja yksi on varattuna. Ennakkovarauksia on tehty jo seuraavaan, Taidehoviin ja jopa kolmanteen kerrostaloon, Taidekartanoon. Suurin tunku on ylimmissä kerroksissa sijaitseviin asuntoihin, joita on kaksi. Blomqvist kertoo, että ylimpien kerrosten asuntojen saajat on päätetty arpoa.

Taidetehtaan alueen asunnot ovat Porvoon keskustan hinnoissa: esimerkiksi ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva 76,5-neliöinen kolmio saunan ja parvekkeen kera maksaa 302 175 euroa.

Käyttäjän Sari Orkomies kuva
Sari Orkomies