Huippuesiintyjät saivat Osla Liven yleisön viihtymään

Sade hellitti vähäksi aikaa, kun suomalainen metallimusiikkiyhtye Apocalyptica nousi lavalle, ja bändi pääsi irrottelemaan täysillä. Yleisö sai, mitä tuli hakemaan: mahtavaa musiikkikokemusta ja lavaesiintymistä.

Lotta Åberg

Yksi syy Europen mieltymykseen Suomeen lötyy Tukholman lähistöltä, Upplands Väsbystä, jossa yhtye vuonna 1978 perustettiin, ja jonne muutti paljon suomalaisia 1960-luvulla. -Vartuin siellä ja minulla oli paljon suomalaisia lapsuudenystäviä, myös suomalainen tyttöystävä, yhtyeen laulusolisti Joey Tempest kertoo.

Lotta Åberg

Lotta Åberg

Varten vasten Apocalypticaa ja Europeaa Italiasta katsomaan tulleet Samuela ja Cinela saapuivat Milanosta edellisenä iltana Porvooseen ja lähtivät sunnuntaina pois.

Lotta Åberg

Porvoolaisen Lunar Pathin jäsenet olivat mielissään, kun saivat esiintyä kotiyleisön edessä. Bändiltä ilmestyi helmikuussa esikoisalbumi ja uusi on työn alla. Edessä Janica Lönn, Pete Romppanen ja Jonas Eriksson. Takana Tuukka Nurmi-Aro ja Elmeri Kokkomäki.

Lotta Åberg

- Europe, se meidät tänne houkutteli, kertoi Helsingistä tullut iloinen seurue, johon kuuluivat hehkeisiin asuihin pukeutuneet Minja-Marica Rönkä (oik.) ja Minna Nykänen. Seuranaan heillä olivat puolisot Joni Lehtimäki ja Sauli Partanen (vas.).

Lotta Åberg

Kaija Koon esittämä kappale Kuka keksi rakkauden? sai yleisön hullaantumaan täydellisesti.

Lotta Åberg

- Odotan Europea eniten; en ole koskaan nähnyt bändiä livenä, Pekkis Allinen kertoi.

Lotta Åberg

Kolme railakasta nuorta naista somissa asuissaan, Kaija Ruotsalainen (vas.), Jonna Andersson ja Anna Pakarinen.

Lotta Åberg

PORVOO | Ukkoskuurot eivät pahemmin menoa haitanneet Osla Live -tapahtumassa Porvoon Kokoniemessä lauantaina. Noin neljätuhatpäistä yleisöä hemmottelivat maailmankuulujen Europe- ja Apocalyptica-yhtyeiden lisäksi Kaija Koo ja joukko kotimaisia bändejä.

Apocalyptica saapui Porvooseen suoraan musiikkitapahtumasta helteisestä Portugalista.

– Kiva oli tulla tänne, täällä on  ihan oma fiiliksensä, totesi yhtyeessä vierailevana tähtenä esiintynyt, Leningrad Cowboysin entinen solisti Tipe Johnson.

Osla Live -festivaali oli Europen mieleen. Yleisö näytti bändin mielestä pitävän rock´n rollista.

– Suomessa on muutenkin erittäin hyvä hard rock -yleisö, solisti Joey Tempest totesi.

Varuboden-Oslan ravintolatoimialapäällikkö Jan-Peter Sjöroos oli melko tyytyväinen yleisömäärään ja totesi sen olleen minimitavoitteen mukainen. Sään vaikutuksia anniskelutuottoihin hän ei vielä sunnuntaina osannut arvioida. Eikä hän liioin halunnut siinä vaiheessa sanoa mitään kaupunkifestivaalitradition jatkosta.

Lue lisää maanantain Uusimaasta.

toimitus