”Öljyntorjuntakeskus ei ole realistinen nyt”

Öljyntorjuntakeskuksen piti tulla Tolkkisiin, mutta valtion taloudellisen tilanteen takia valtiovarainministeriö pyyhki keskuksen pois budjetista vajaa kaksi vuotta sitten.

Juha Perämäki

- Valtiovalta on päättänyt panostaa monitoiminta-aluksiin, mutta Suomenlahti on kapea lahti, ja ei kestä kauaa, kun öljy on rannalla, Mikaela Nylander toteaa.

Juha Perämäki

PORVOO | – Uskon, että jossain vaiheessa tarvitaan öljyntorjuntakeskus, mutta en pysty sanomaan tarkemmin, olisiko nyt momentum viedä asiaa eteenpäin. Valtion taloudellinen tilanne on tällä hetkellä niin vaikea, että öljyntorjuntakeskus ei ole tällä hetkellä realistinen, porvoolainen kansanedustaja ja Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.) arvioi.

Liikennevirasto kartoittaa parhaillaan suojasatamapaikkoja haverialuksille, ja Svartbäckin selkä on yksi suojasatamalistalle päässyt alue.

– Öljyntorjuntakeskuksen ydintä olisi ollut juuri tällaiset tilanteet. Siellä olisi ollut materiaalia, jota voitaisiin siirtää nopeasti muuallekin rannikolle, vaikkapa Turkuun tai Hankoon, ja öljyntorjuntakeskus olisi huolehtinut osaamisesta. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on osaamista, mutta onko kaikilla rannikkoalueen alueilla, jonne suojasatama on suunnitteilla? En ole vakuuttunut, että kaikilta löytyy tarvittava määrä osaamista ja materiaalia, Nylander pohtii.

– Öljyntorjuntakeskus olisi palvellut koko rannikkoa, kaikkia suojasatamapaikkakuntia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Käyttäjän Sari Orkomies kuva