Kaiken perustana pysyy liha, mutta kartano avautuu matkailijoille

Charolais-karjan nuorimmille hiehoille pitää jöötä musta Aberdeen Angus-sonni.

Juha Perämäki

Marcus Walsh ja Aarne Schildt ovat olleet Bosgård Oy:n keulamiehiä kesäkuun alusta lähtien.

Juha Perämäki

Bosgårdin kartanon kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö avautuu lähitulevaisuudessa lihanostajien lisäksi myös matkailijoille ja vierailijoille.

Juha Perämäki

Charolais-naudat ovat alkuperältään Ranskanmaalta.

Juha Perämäki

Bosgårdin kaksi navettaa saavat seurakseen pian kolmannen.

Juha Perämäki

Tältä navetan kuuluu kesäisin näyttää, tyhjältä.

Juha Perämäki

Vaihtoehto dinosauruksen munille. Valkoiseen muoviin yksittäispakattujen rehusatsien sijaan Bosgårdin rehu kuivataan muovin alla isoissa aumoissa.

Juha Perämäki

PORVOO | Bosgårdin kartano Sannaisten naapurissa on 20 vuodessa noussut laatulihan ystävien keskuudessa käsitteeksi. Muita kuin kymmenien kilojen lihapakkausten ostajia ei historialliseen tilamiljööseen ole tervetulleeksi toivotettukaan, mutta muutos on tapahtumassa. Kartanon mailla laiduntava charolais-karja saa pian tottua yhä useampiin silmäpareihin.

Bosgårdissa on viime talven aikana tapahtunut ensin sukupolvenvaihdos ja kesäkuun alussa tilan yhtiöittäminen. Tai tarkemmin sanoen yhtiöitä on nyt kaksi: Bosgård Oy, joka vastaa perusbisneksestä eli lihan tuotannosta ja suoramyynnistä sekä Bosgård Catering Oy, jonka tulevaisuuden visioon kuuluvat oma ravintola, majoitustoiminta, maatilakauppa ja elämysmatkailu.

Bosgårdin ohjaksissa ovat nyt charolais-tielle lähteneen Kaarlo-isännän poika Aarne Schildt ja yhtiökumppaninsa, metsänhoitoalan ekspertti Marcus Walsh. Kumpikin arvioi, että luonnonmukaisesti tuotetun laatulihan menekki on se perusta, jolle nyt ryhdytään rakentamaan uutta.

Lue lisää sunnuntain Uusimaasta.

Käyttäjän samu.karvala@media.fi kuva
Samu Karvala