Tunnettu duo konsertoi tuomiokirkossa

PORVOO | Tuomiokirkon kesäkonserttisarjassa esiintyy tämän viikon torstaina 2.8. tunnettu soitinduo Petri Komulainen ja Jan Lehtola. Komulaisen soitin on käyrätorvi, Lehtola istuu urkujen taakse.

Duon erikoisuutena on aikamme musiikki, mutta Porvoossa ohjelmassa on yhtä paljon romantiikan ajan musiikkia. Duonumeroiden välissä Jan Lehtola soittaa uruilla näytteitä Bachin ja Schumannin fuugataiteesta, muun muassa Bachin suurteoksesta Die Kunst der Fuge.

Petri Komulainen on suorittanut käyrätorven diplomitutkinnon Freiburgissa vuonna 2000 ja A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2003. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hän esiintyy säännöllisesti Jan Lehtolan kanssa. Komulainen on levyttänyt Jubal- ja IFO-levymerkeille.

Jan Lehtola suoritti urkujensoiton A-tutkinnon vuonna 1998 erinomaisin arvosanoin ja antoi ensikonsertin vuonna 2000. Hänen musiikintohtorin tutkintonsa vuodelta 2005 käsittelee Oskar Merikantoa eurooppalaisten vaikutteiden välittäjänä Suomessa. Lehtola on esiintynyt lukuisten orkestereiden solistina ja lukuisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla. Hän on kantaesittänyt yli 80 teosta ja häneltä on ilmestynyt yli 30 äänitettä.