Negative tähdittää Taidetehtaan avajaisia

Jonne Aaronin johtama Negative esiintyi Porvoossa kaksi vuotta sitten Runebar-festivaaleilla. Nyt on luvassa ilmaiskonsertti Taidetehtaalla.

arkisto / Lotta Åberg

PORVOO | Melodista hardrockia soittava Negative tähdittää Taidetehtaan kauppakujan avajaisia ensi torstaina. Bändin keulahahmo Jonne Aaron saa tytöt huokailemaan Taidetehtaan aukiolla järjestettävässä ulkoilmakonsertissa, joka alkaa iltaseitsemältä. Bändi on lupautunut soittamaan tunnin keikan.

Ennen Negativen keikkaa aukiolla tapahtuu paljon muuta ja varsinkin perheen pienimmät on huomioitu hyvin. Sås och Kopp ilahduttaa lapsiyleisöä kahteen otteeseen kello 12.30–13 ja 14–14.30. Iltapäivän ja illan aikana esiintyvät myös Geir Rönning, Tessa Virta Orkesteri ja lasten suosima Jazzkatti.

– Koko tapahtuma on ilmainen, muistuttaa viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Palo.

Taidetehtaan Kauppakujan liikkeet avaavat ovensa yleisölle torstaina ja kaupat ovat avoinna kello 10–20. Kaikki Taidetehtaan toimijat osallistuvat avajaispäivän juhlallisuuksiin ilmaisohjelmalla ja tarjouksilla. Esimerkiksi Bonk Expo 2012:een on avajaispäivänä vapaa pääsy.

Taidehallissa avataan uusi näyttely P.O.I.N.T, jossa on esillä Eija Keskisen ja Elina Ruohosen valokuvia, piirustuksia ja maalauksia.

Lapsille on musiikin lisäksi tarjolla huovutustyöpaja kello 12–16, jossa voi käydä huovuttamassa luonnonkiviä värikkäillä villoilla Tiina Walliuksen opastuksella. Oma kivi pitää muistaa ottaa mukaan.

Taidetehtaan parkkihallissa ensimmäinen pysäköintitunti on vielä toistaiseksi maksuton. Kadunvarsipaikoille maksuttomuus ei ulotu.

toimitus