Riiko Sakkisen poliittinen poptaide puhuttelee Pukkilassa

Riiko Sakkinen pystytti maanantaina näyttelynsä Galleria Koivulinnan huoneisiin. Mitä ajatuksia herättävät sinussa mäkkäripakettien tekstit?

Tanja Kuisma

PUKKILA | Galleria Koivulinnassa nähtävillä oleva Riiko Sakkisen näyttely ei jätä kylmäksi. Helsinkiläissyntyinen, mutta jo vuosia Espanjassa pienessä maalaiskylässä perheensä kanssa asuva Sakkinen saa poptaiteellisella tyylillään katsojan silmät auki.

Tai ainakin ajattelemisen aihetta.

Näyttely Turbokapitalismin kehitysselvitys paljastaa isänmaallisuudenkin olevan kauppatavaraa monikansallisille yhtiöille. Hyväntahtoisen markkinoinnin takaa löytyy silkka rahanahneus.

Riiko Sakkinen kertoo kiinnostuneensa taiteesta lapsesta lähtien eri tavalla kuin muut. Keräilijä ottaa yhä esimerkiksi kävelyillään lasten kanssa talteen tien varren karkkipapereita ja käytettyjä sipsipusseja tulevia oivalluksia varten.

Uutiset ja maailman tapahtumat innoittavat, ja hän seuraakin niitä poikkeuksellisen aktiivisesti internetin eri areenoilla, uutissivustoilla ja keskustelupalstoilla. Se on avannut hänen oman ajattelunsa kyseenalaistamaan lähestulkoon kaiken sen mielikuvan, mitä meille tiedotusvälineiden kautta maailman tapahtumista luodaan.

Lue lisää tiistain Uusimaasta

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva