Valtuuston istuntoa ei herkästi laisteta

Porvoon kaupunginvaltuuston kokouksista on aina vähintään muutama pois. Katastrofaalisin kokous oli vuosi sitten heinäkuussa, jolloin 24 varsinaista valtuutettua päätti laistaa kokouksen ja se pidettiin suurelta osin varavaltuutettujen voimin. Matti Nuutti, Timo Muhonen ja Jari Oksanen ovat vähiten poissa olleita valtuutettuja.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoolaiset kaupunginvaltuuston jäsenet laistavat harvoin valtuuston kokoukset, joita on yhdeksän tai kymmenen per vuosi.

Työ-, perhe- ja muita esteitä tulee kuitenkin säännöllisesti niin, että jokaisesta kokouksesta on aina pois muutama tai jopa kymmenkunta henkilöä. He ovat eri henkilöitä eri kokouksissa. Joukosta löytyy myös päättäjiä, joiden kalenteriin eivät valtuustokokoukset mahdu.

Koko valtuustokauden aikana ovat eniten istunnoista olleet pois kokoomusedustajat Pekka Malin, Vesa Koskivuo ja Perttu Tuomaala.

Valtuuston enemmistö on kuitenkin päättäjiä, jotka eivät ole olleet pois kertaakaan tai poissaoloja on tullut vain yksi tai kaksi vuodessa. Joillakin yksi tai kaksi koko valtuustokaudella.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva