Taidetehtaan hotellinpyörittäjäksi ei ole tunkua

Taidetehtaan alueen paraatipaikalla sijaitseva hotellitontti on kuvassa ympyröity punaisella.

PORVOO | Taidetehtaalle kaavailtu hotelli herättää vaihtelevasti kiinnostusta Suomen suurimpia hotelliketjuja pyörittävissä yhtiöissä. Taidetehtaalle on kaavailtu hotellia, joka palvelisi sekä turisteja että konferenssi- ja taidetapahtumien vieraita.

Hotellihanke lepää Taidetehtaan rakentaneen rakennusyhtiö Hartelan harteilla. Porvoon kanssa tehdyn sopimuksen perusteella Hartela pyrkii löytämään yrityksen, joka olisi kiinnostunut hotellitoiminnan hoitamisesta. Hankkeen etenemisestä tai siitä kiinnostuneiden hotelliyritysten nimistä on tihkunut niukasti tietoa julkisuuteen. Potentiaalisille yrityksille pidettiin kesäkuussa infotilaisuus, johon osallistui ”kansainvälisestikin toimivien hotelliketjujen edustajia”.

Uusimaa kysyi Scandic Hotelsilta, Restel Oy:ltä, Radisson Blu Hotelsilta ja Sokos Hotelsilta sekä yhtiön mahdollista Porvoon hotellia pyörittävältä osuuskauppaliike Varuboden-Oslalta heidän kiinnostuksesta hotellihanketta kohtaan.

Yksikään yritys ei ilmaissut suoraan halujaan rakentaa Taidetehtaalle hotellia. Tieto Taidetehtaasta ei myöskään ollut kulkenut kaikkialle, sillä vain kahdessa yrityksessä, Restel Oy:ssä ja Varuboden-Oslassa, oltiin tietoisia Taidetehtaan hotellista. Sokos Hotelsin johtoportaassa hankkeesta ei sen sijaan oltu kuultu mitään. Scandic Hotels oli myös täysin tietämätön Taidetehtaasta. Radisson Blu Hotelsia pitävä Rezidor Hotels Group-yhtiöstä ei haluttu kommentoida asiaa.

Lue lisää torstain Uusimaasta.