Kovat parkkimaksut vievät asiakkaat keskustasta

Nathalie Laine ja Lilo-koira asioivat eilen Kar-Fotossa Piispankadulla. Laine ei pidä keskustan parkkipaikkatilannetta erityisen ongelmallisena. Valokuvaaja Sami Vallas sen sijaan laskisi pysäköintitaksoja.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoon keskustassa toimivat yrittäjät ovat huolissaan alueen kovista parkkimaksuista ja pysäköintipaikkojen vähyydestä. He pelkäävät parkkipaikkaongelman karkottavan asiakkaat keskustasta.

Piispankadun Kar-Fotossa keskiviikkona asioinutta Nathalie Lainetta maksullinen pysäköinti ei haittaa. Lyhyellä pysähdyksellä maksu ei käy lompakolle ja pidempiaikaisella asioinnilla ilmainen paikka löytyy Plussa-kortin omaavalle Laineelle Citymarketin parkkihallista tai kauempaa kadun reunasta.

– Joskus paikan saaminen on hankalaa, mutta sitten vien kauemmaksi. Sehän on vain hyötyliikuntaa, Laine kuittaa kävelymatkasta.

Keskustasta Laine jatkoi autollaan Kuninkaanporttiin, jonne häntä ei houkuttele ilmainen pysäköinti vaan pätevä eläinkauppa.

Kar-Fotossa Lainetta palvellut valokuvaaja Sami Vallas sen sijaan laskisi pysäköintimaksun hintaa. Hän huomauttaa, että asiakkaiden lisäksi kovista hinnoista kärsivät keskusta-alueen työntekijät. Hän tosin kulkee työmatkansa polkupyörällä.

Kaupungin suunnittelupäällikkö Kari Hällström lupailee pientä helpotusta tilanteeseen Raatihuoneenkadun ja Runeberginkadun uusista parkkiruuduista. Myös Jokikadulle ollaan aiemmista suunnitelmista poiketen jättämässä kadunvarsipysäköinti.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Marjo Rämö