Ekaluokkalaisillekin hankitaan nyt älypuhelimia

Yhä useampi ekaluokkalainen kulkee tänä syksynä älypuhelin taskussa.

Inka Töyrylä

Elisa Shopitin Henri Penttinen pitää kosketusnäytöllistä älypuhelinta lasta ajatellen helppokäyttöisempänä kuin perinteistä näppäinpuhelinta. Hän toteaa, että edullisimmat kosketusnäyttöpuhelimet ovat tämän päivän peruspuhelimia, näppäinpuhelinten myynti laskee jatkuvasti.

Inka Töyrylä

Expertin Pan Salmi sanoo, että näppäinpuhelimia ostavat enää vain vanhemmat ihmiset, jotka ovat tottuneet käyttämään niitä sekä "perusäijät".

Inka Töyrylä

PORVOO | Koulun alku on monelle lapselle se virstanpylväs, jolloin hän saa oman puhelimen. Vanhempien näkökulmasta suurin syy puhelimen hankintaan on se, että lapseen on saatava tarvittaessa yhteys koulupäivän jälkeen ja toisaalta lapsi voi soittaa vanhemmilleen, jos on hätä. Puhelin luo turvallisuutta arkeen.

Pelkällä näppäimistöllä varustettu peruspuhelin ei nykylapselle kuitenkaan riitä.

– Tänä syksynä ekaluokkansa aloittavillekin on myyty pääasiassa kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Tämä on selkeästi tämän syksyn ilmiö, vielä viime syksynä eka- ja tokaluokkalaisille ostettiin vielä näppäinpuhelimia, sanoo Porvoon Elisa Shopitin myymäläpäällikkö Henri Penttinen.

Kuninkaanportin Expertin varapäällikkö Pan Salmi on samoilla linjoilla.

– Mitä nuorempi, sen muotitietoisempi. Ekaluokkalaisetkin osaavat jo käyttää nettiä, moni on saanut pelailla vanhempiensa älypuhelimilla. Kyllä kosketusnäyttöpuhelin on tätä päivää ja oikeastaan kannattaa opetella sen käyttöä alusta asti, sillä tähän suuntaan puhelimet kuitenkin kehittyvät, Salmi sanoo.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Käyttäjän inka.toyryla@media.fi kuva
Inka Töyrylä