Jouko Purontakasen olympiaurakka ohi

Olympiakomitean väistyvällä pääsihteerillä ei ole vielä sitoumuksia eläkepäiville. Golf-kentillä häntä tullaan näkemään. - Tässä on jäänyt aika monta golf-kierrosta pelaamatta, kirjaa lukematta ja kulttuurielämystä kokematta, hän nauraa.

Marko Enberg

PORVOO | Lontoon olympialaiset olivat Suomen Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakaselle viimeiset kisat pääsihteerin pallilla. Porvoossa asuva Purontakanen ei kuitenkaan ole vielä kohdannut haikeutta, vaikka takana on iso järjestelyurakka peräti kaksissatoista kesä- ja talvikisoissa.

– Odotin, että ehkä päättäjäisissä iskisi sellainen tietty haikeus, mutta sekin jäi mahdollisesti tulevaisuuteen. Päällimmäinen tunne on lähinnä se, että takki on taas kolmen viikon rallin jälkeen aika tyhjä. Kari Niemi-Nikkola vastasi joukkueen järjestelyistä, minä kaikesta muusta, Purontakanen luonnehtii.

– Aamukuudelta nousin ylös joka aamu enkä muista, että nukkumaan olisin päässyt kertaakaan ennen puoltayötä. Valtionjohdon, ministerien, yhteistyökumppaneiden ja muiden vierailuissa on iso järjestäminen, jotta kaikki sujuu jouhevasti. Oikeastaan kaksi ja puoli vuotta ennen kisoja aletaan yölampun valossa miettiä, miten kannattaa järjestää pääsyliput, hotellit ja liikkumiset ja missä on kiinnostavia suomalaislajeja.

Lue lisää torstain Uusimaasta