Borealiksen suuri kunnossapito- ja huoltoseisokki alkaa lauantaina

Borealiksen eteenilaitoksella ovat jo rakennustelineet pystyssä ja kaikki tarvittava materiaali paikalla huolto- ja kunnossapitoseisokkia varten.

Borealis / Kirsikka Männistö

PORVOO | Borealiksen suurseisokki alkaa lauantaiaamuna muovitehtaan laitosten pysäyttämisellä. Varsinaisiin huolto- ja kunnossapitotöihin päästään puolentoista viikon kuluttua tiistaina 28. elokuuta. Käynnistysvaihe alkaa syyskuun 8. päivänä. Laitosten on määrä olla normaalituotannossa lokakuun 10. päivään mennessä.

Borealis pyrkii minimoimaan ympäristöön näkyvät ja kuuluvat vaikutukset, mutta kokonaan niiltä ei voida välttyä. Laitoksia pysäytettäessä turvasoihdut ovat normaalia suuremmat ja kovaääniset. Seisokkitöiden aikana laitoksilta saattaa kuulua myös normaalia enemmän melua.

Lisäksi liikenne Kilpilahteen johtavilla teillä lisääntyy, koska seisokki työllistää päivittäin noin 600–700 ulkopuolisten urakoitsijayritysten henkilöä.

– Olemme pyrkineet porrastamaan saapumisaikoja aamuisin ja poistumisaikoja iltaisin, jotta mahdolliset ruuhkat saataisiin minimoitua. Lisäksi alueella on otettu käyttöön ylimääräinen parkkipaikka ja muutamia urakoitsijaporukoita kuljetetaan yhteiskuljetuksilla alueelle, kunnossapito ja engineering -osaston vetäjä Hannu Luoto kertoo.

Lue lisää perjantain Uusimaasta

toimitus