Nämä ysäritähdet pääsivät postimerkkeihin

Ysäritähdet-vihkon merkit pohjautuvat artistien 1990-luvun levykansiin.

Itella

Itella Posti Oy käynnistää postimerkkisyksyn maanantaina 3. syyskuuta kolmella uudella 1 lk:n postimerkkijulkaisulla, joissa on yhteensä 17 postimerkkiä.

Merkkien kuva-aiheissa esitellään 1990-luvun suosituimpia suomalaisia musiikkitähtiä, eläinten pentuja ja syysnäkymiä.

Klaus Welpin suunnittelemassa kuuden postimerkin Ysäritähdet-vihkossa oman merkkinsä saavat neljä suosittua artistia: Kaija Koo, Jari Sillanpää, Laura Voutilainen ja Anna Eriksson, sekä kaksi yhtyettä, Agents ja Yölintu.

Merkeissä esiintyvät artistit ja yhtyeet ovat musiikin monitoimimiehen Esa Niemisen ja Itellan yhdessä valitsemia. Keskeisenä valintakriteerinä on esiintyjän suosio, joka on jatkunut 1990-luvulta näihin päiviin.

Postimerkkien kuva-aiheiden pohjana on käytetty artistien ja yhtyeiden 1990-luvulla ilmestyneiden levyjen kansikuvia. Ysäritähtiä-tarrapostimerkkivihkosta otetaan 500 000 kappaleen painos.

Lemmikkejä on Satu Lusan suunnittelema postimerkkivihko, jonka kuusi postimerkkiä esittelevät eläintenpentuja. Merkkeihin kuvatut eläimet ovat eurooppalaiskissa, luppakorvakani, kääpiöjänis, mäyräkoira, jackrussellinterrieri ja brittiläinen lyhytkarvakissa.

Myös tästä tarrapostimerkkivihkosta otetaan 500 000 kappaleen painos.

Miika Saksin suunnittelema Syysuni-postimerkkiarkki vie unenomaisiin ja surrealistisiin tunnelmiin. Arkin viidessä postimerkissä on kuvattu syksyisin värisävyin useita syksyyn liittyviä aiheita, muun muassa muuttolintuja, linnunpelätin ja kuumailmapallo.

Tästä tarrapostimerkkiarkista otetaan 400 000 kappaleen painos.

toimitus