Navettapalossa tuhoutui vanhoja autoja

LOVIISA | Hitsauskipinästä syttynyt tulipalo tuhosi vanhan kaksikerroksisen navetan Loviisan Liljendalin Embomintiellä maanantaina illan suussa. Viime aikoina varastona ja korjaamona toimineen navettarakennuksen mukana paloi toista kymmentä vanhaa autoa, joista osa oli jo museoikäisiä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen kello 15.53. Rakennuksen katto oli jo sortunut siinä vaiheessa, kun ensimmäiset sammutusyksiköt saapuivat palopaikalle, joten rakennuksen pelastaminen ei ollut enää mahdollista.

Sammutusyksiköt keskittyivät rajaamaan paloa, ettei se pääse leviämään pihapiirin muihin rakennuksiin. Tilan päärakennus oli vain 20 metrin päässä palavasta rakennuksesta, mutta heikko tuuli painoi onneksi liekkejä juuri toiseen suuntaan. Myös naapurirakennus oli suunnilleen saman matkan päässä.

Tuhoutunut navetta oli rakennettu vuonna 1949 ja edusti sen ajan rakennustyyliä. Kaksikerroksisen rakennuksen alakerta oli kivestä ja yläkerta eli navetan vintti puurakenteinen. Rakennuksen koko oli nopin 400 neliötä.

Sammutustöihin osallistui toista kymmentä yksikköä Loviisasta, Liljendalista ja Lapinjärveltä. Vettä ajettiin kolmella säiliöautolla. Raivaustyöt jatkuivat myöhään iltaan.