Palomäen pyörätuoliväki kävi kunnon mittelöön juoksuradalla

Palomäen olympialaisissa palvelukeskuksen asukkaat ottivat toisistaan mittaa viidessä lajissa. Ensimmäisenä oteltiin 20 metrin pyörätuolikelauksessa.

Matilda Isohella

Palomäen palvelukeskuksen lähes kaikki 55 asukasta olivat mukana joko kilpailijoina tai yleisönä urheilukentällä järjestetyissä olympialaisissa.

Matilda Isohella

Ulla meinasi ensin pysytellä yleisön puolella, mutta osallistuikin pallon heittoon sisukkaalla vedolla.

Matilda Isohella

Hans edusti Tanskaa ja vastasi räikän pyörittämisestä.

Matilda Isohella

Kisat päättyivät palkintojen jakoon ja pullakahveihin. Palvelukeskuksen johtaja Päivi Jalava iloitsi, että monet asukkaat innostuivat olympialaisista ja ottivat osaa eri lajeihin.

Matilda Isohella

PORVOO | Kilpailijat ovat jo asettumassa viivalle, kun lähettäjä päättää vaihtaa lähdön ja maalin paikkaa. Nyt haetaan siis Palomäen 20 metrin pyörätuolikelauksen ennätystulosta suotuisilla tuuliolosuhteilla.

Uusi lähtöpaikka, ja viivalla rinnakkain Marjo-Riitta, Matti, Camilla, Mikko, Brita, Ritva, Tarja ja Albin. Tarjan harjoittelu on pantu merkille Palomäen pitkillä käytävillä. Mutta riittääkö se mitaliin? Entä mitä tekee Albin? Onko Mikosta haastajaksi?

Hans pyöräyttää räikkäänsä viimeisen kerran. Lipuin ja Suomi-lippiksin varustautunut katsomorivistö hiljenee.

Lähettäjä asettaa pillin huulilleen, vetää keuhkot täyteen ilmaan ja puhaltaa kisan käyntiin. Pyörät lähtevät rullaamaan juoksurataa.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Käyttäjän Marjo J. Rämö kuva
Marjo J. Rämö