FC Loviisan koululaisturnaukseen osallistui ennätysmäärä lapsia

Lähes 350 loviisalaiskoululaista kokoontui pelaamaan jalkapalloa Loviisan keskuskentälle perjantaina. Tapahtuman järjestäjä FC Loviisa pitääkin yhtenä tärkeimmistä tehtävistään saada lapset liikkeelle.

Inka Töyrylä

LOVIISA | Loviisan Keskuskenttä täyttyi perjantaina alakoululaisista, palloista ja hyvästä meiningistä. Noin 350 lasta 14 eri koulusta muodosti yhteensä 29 joukkuetta, jotka taistelivat Jalkapallon Aktia-ala-asteturnauksen kiertopalkintopokaaleista.

– Tänä vuonna osallistujia on enemmän kuin koskaan ennen, iloitsee turnausvastaava Frej Willner.

FC Loviisan organisoima turnaus on koonnut kaupungin 4–6-luokkalaiset koululaiset pelikentälle joka syksy jo lähes 20 vuoden ajan. Keväisin vuorossa ovat 1–3-luokkalaiset, joille on yhtäläisiä perinteitä vaalien järjestetty vuosittainen sisäliikuntatapahtuma.

Perjantain jalkapalloturnauksessa vauhti oli sen mukainen, ettei lapsia tarvinnut erikseen innostaa. Lisäksi lähes puolet pelaajista näytti pukeutuneen jalkapalloasuun.

– Aika monen kasvot ovat tutut. Jalkapallo on Loviisassa iso juttu ja aika moni pelaa joko FC Loviisan riveissä tai kyläsarjoissa, Willner kertoo.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Käyttäjän inka.toyryla@media.fi kuva
Inka Töyrylä