Niclas Sandells tulee Myrskylään Lassen hölkän kympille

MYRSKYLÄ | Perjantaina Brysselin Timanttiliigan kisassa Pekka Vasalan 40 vuotta vanhaa 1 500 metrin Suomen ennätystä (3.36,33) tavoittelevaNiclas Sandells tulee reilun viikon kuluttua Myrskylään Lassen hölkkään. Kansainvälisen läpimurtonsa tällä kaudella tehnyt Sandells juoksee Kiparkatin maisemissa ensimmäistä kertaa. Sandells vahvisti eilen, että juoksee Myrskylässä kympin kisan.

39. kerran järjestettävä Lassen hölkkä kerää perinteisesti 700-800 kuntoilijaa hyväkuntoisille reiteille. Viime aikoina myös kotimaan kärkijuoksijat ovat entistäkin ahkerammin olleet mukana. Viime vuonna Francis Kirwa kellotti Lassen hölkän puolimaratonilla reittiennätyksen. Hän jätti taakseen muun muassa Jukka Keskisalon.

– Nämä nimekkäät kärkijuoksijat ovat tapahtumassa lisämausteena. Tavalliset kuntoilijat ja liikkujat ovat pääasia. Onhan se tietysti ainutlaatuinen mahdollisuus, kun voi lähteä vaikkapa Sandellsin kanssa samalle kympin reitille ja vertailemaan omaa aikaansa. Ja aika paljon Keskisalon ympärilläkin oli viime vuonna nimikirjoituksen pyytäjiä, Myrskylän Myrskyn Matti Virén kertoo.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.