Paikalliset

Palkittu tietokirjailija jätti lukion kesken

Tietokirjailija, tiedetoimittaja Jani Kaaro on pokannut kuukauden sisään kaksi merkittävää palkintoa.

Matilda Isohella

PORVOO | Porvoolainen tiedetoimittaja, tietokirjailija Jani Kaaro on pokannut kuukauden sisään kaksi merkittävää tunnustuspalkintoa kuvittaja Väinö Heinosen kanssa tekemästään lasten- ja nuortenkirjasta Evoluutio. Syyskuussa kirja sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja päättyvällä viikolla Lauri Jäntin säätiön kolmen vuoden välein myöntämän Tieto-Laurin.

– Palkinnot tulivat ihan puun takaa. Kirja ilmestyi viime marraskuussa, eikä juurikaan myynyt, joten pidin sitä jo menneen talven lumina, Jani Kaaro muistelee.

Kirjasatoa tarkkailevat palkintoraadit huomasivat kirjan ja sen ansiot. Kaaro on luonnollisesti iloinen sekä kehuista että yli 20 000 euron palkintorahoista.

Vuonna 1971 syntynyt Jani Kaaro kuuluu suomalaisten tiedetoimittajien kärkikaartiin. Tieteellisiä oppiarvoja hänellä ei ole, eikä edes valkolakkia.

– Jätin lukion kesken jo ensimmäisenä vuonna. Porttini tiedemaailmaan oli hyönteisharrastus. Keräsin niitä koko lapsuuden ja nuoruuden. Tutustuin sen kautta luonnontieteellisen museon hyönteistutkijoihin ja kyselin, mikä tämä tai tuo on, Kaaro muistelee.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat