Paikalliset

JokiÅ Design on seitsemän käsityöläisen voimainponnistus

JokiÅ Designin yrittäjiin on voinut tutustua jo kuluneella viikolla liikkeen ikkunan ääressä.

Juha Perämäki

PORVOO | Seitsemän käsityöläistä avaa alkavalla viikolla putiikin Jokikadulle, Mannerheiminkadun sillan kainaloon, jonne onkin muodostumassa pieni käsityö- ja askartelukulmaus. Kadunpätkällä on vierivieressä ompeluliike Nappiaitta, Ritva Forsbergin ompelukoneliike, Leena Linnalaakson Papier Maché, askartelukauppa Paperipilvi ja nyt avattava Design Å.

Ovi liikkeeseen on auki jo viikolla, mutta varsinaisia avajaisia vietetään vasta perjantaina.

Liike on siis seitsemän pääasiassa itäuusmaalaisen käsityöläisyrittäjän yhteenliittymä, jonka taakse on perustettu yhdistys Jokiå ry. Osakkaat jakavat työvuorot, jolloin jokaiselle jää aikaa liikkeen pyörittämisen lisäksi siihen varsinaiseen ammattiin eli taiteenharjoittamiseen, tuotteiden suunnitteluun ja niiden valmistamiseen. Samalla riski jakautuu useammille harteille, eikä kenenkään tarvitse kokea yrittäjän yksinäisyyttä.

– Meillä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Helsingin ja Porvoon pop up -myymälöistä. Olemme jo tehneet kaikki virheet ja karsineet ne pois, kertoo JokiÅ Designin perustaja Jaana Pajuniemi.

Osakkaat ovat Jaana Pajuniemi (nastatuote), Elina Nykvist (Lempidesign), Riitta Peteri (Minimo), Teija Marjamaa (lasi- ja korutaiteilija), Outi Karikivi (Willatar), Kati Taivalantti (keraamikko) ja Terhi Mickelsson (keraamikko).

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat