Osla ja Degerby perustavat uuden viihderavintolan Loviisaan

LOVIISA/PORVOO | Porvoolainen Osuuskauppa Osla ja loviisalainen ravintola-alan yritys Degerby Hotel-Restaurant ovat perustaneet yhdessä Oy Loviisa Night Ab -nimisen yrityksen, joka avaa syksyllä uuden viihderavintolan Loviisan keskustassa. Yhtiön omistus jakautuu puoliksi. Ravintolan nimeä ei vielä kerrottu.

Ravintola sijoittuu Aleksanterinkatu 3:een Oslan omistamaan kiinteistöön, jossa on muun muassa Sale-myymälä. Tilat sitä varten vapautuivat Iskun huonekaluliikkeen lopetettua. Sen käytössä olleisiin noin 800 neliön tiloihin tehdään remontti, jonka jälkeen noin 500-paikkainen ravintola avautuu nykysuunnitelmien mukaan syys–lokakuussa sopivasti pikkujoulusesonkiin.

– Olemme suunnitelleet ja keskustelleet Degerbyn kanssa yhteistyöstä ravintolatoimialalla jo jonkin aikaa. Jos hyviä bisnestilaisuuksia tulee, yhteistyötä on mahdollista laajentaa, Oslan toimitusjohtaja Arto Piela sanoo.

Degerbyllä on Loviisassa hotelli- ja ravintolatoimintaa useassa pisteessä. Sen omistama loviisalaisten Skanssina tuntema Skan Ravintola lopettaa toimintansa uuden ravintolan käynnistyessä.

– Uusi ravintola on yökerhotyyppinen viihderavintola, johon ei tule ruokamyyntiä. Viihde ja musiikki ovat tärkeä osa-alue. Ravintolaan tulee myös esiintyviä artisteja, Degerbyn ja uuden ravintolayhtiön toimitusjohtaja John Wedde kertoo.

Uutuus on auki aluksi keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin illasta aamuneljään.

Ravintolan tyyli noudattaa sisustukseltaan Oslan porvoolaista Bepop-yökerhoa. Suunnittelija on sama.

Koska ravintola on yhteisyritys, se ei noudata S-ryhmän ketjukonsepteja. Vihreällä asiakasomistajakortilla saa kuitenkin bonusta ostoista ja myös alennusta esimerkiksi pääsymaksuista. Todennäköisesti Loviisassa tullaan näkemään samoja artisteja kuin Oslan porvoolaisissa ravintoloissa.

Ravintolaremontin yhteydessä Osla saneeraa kiinteistönsä ulkopinnat. Takapiha aidataan ja sinne tulee kulunvalvonta.

John Wedde luonnehtii Loviisan ravintolaelämää ”yllättävän vilkkaaksi” ja uskoo, että uudelle ravintolalle on luontainen markkina olemassa. Nykyinen kahdessa tasossa oleva Skanssi toimii sokkeloisuutensa vuoksi huonosti viihderavintolana.

Oslassakin uskotaan, että Loviisan talouselämä saa uutta potkua ja väestönkehitys kääntyy kasvuun viiden vuoden kuluessa.

John Wedde ja Arto Piela näkevät kuitenkin jokin aika sitten otsikoissa esillä ollen mahdollisuuden rakentaa kylpylähotelli Loviisaan tällä erää kuopatuksi myös Loviisan kaupungin taholta.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat