Knutersintiellä paloi kaksi hehtaaria maastoa

SIPOO / VANTAA | Sipoon ja Vantaan rajalla olevalla luonnonsuojelualueella paloi eilen kaksi hehtaaria metsämaastoa. Alue on lähinnä sammaleista kalliokkoa, jossa oli aluskasvillisuuden lisäksi vain pieniä puita.

Palopaikka on noin 400 metrin päässä Knutersintiestä, joten se oli kohteena haastava sammuttajille. Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Helsingin pelastuslaitosten yksiköt tekivät viisi tuntia töitä puolilta päivin havaitun palon sammuttamiseksi.

– Letkun vetäminen oli sen verran iso urakka, että letku päätettiin jättää maastoon vielä keskiviikkoiltaan asti siltä varalta, että maastoon jäi vielä pesäkkeitä. Ei sitten tarvitse tehdä samaa työtä heti uudelleen, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jouni Virta kertoi.

Vettä ajettiin Landbosta viidellä säiliöautolla ja sitä riitti koko ajan sen verran, minkä pumppu jaksoi palopaikalle työntää.

Varsinainen paloalue on Vantaan puolella. Alue on luonnonsuojelualuetta. Palo on ilmeisesti saanut alkunsa varomattomasta tulen käsittelystä, esimerkiksi maastoon heitetystä tupakan tumpista tai huonosti sammutetusta nuotiosta.

toimitus