Lähiruokaa viihtyisästi vanhassa parsinavetassa

Kannonnokan Navetan remontin on määrä valmistua marraskuun puoliväliin mennessä. Suunnitelmissa on muun muassa kaikille avoimia musiikki-iltoja.

Lotta Åberg

Salin puolella näyttää vielä tältä, mutta yrittäjäkolmikon visioissa vanhassa parsinavetassa vietetään jo viihtyisää ravintolailtaa.

Lotta Åberg

Navetan ylisille tulee 120-130 asiakaspaikkaa ja siellä on tilaa järjestää monenlaisia teemailtoja. Jyrki Tsutsunen seuraa työmiesten aherrusta.

Lotta Åberg

Jari Pekanlehto (kuvassa) ja Jyrki Tsutsunen ovat päässeet vaikuttamaan oman valtakuntansa eli keittiön tilaratkaisuihin.

Lotta Åberg

Tähän valmistuu wc asiakkaiden käyttöön. Huoneen keskellä on vanha hevosten juottokaukalo, joka saa uuden elämän käsienpesualtaana.

Lotta Åberg

Kusiputka eli pyöreä huone pisuaareille.

Lotta Åberg

Baarimikko ryömii tästä ovesta sisään ja sekoittelee asiakkaille cocktaileja seinään puhkaistavan tarjoilutiskin takana.

Lotta Åberg

Ari Kuokka (vas.), Jyrki Tsutsunen ja Jari Pekanlehto suunnittelevat pienimuotoisen maanviljelyksen aloittamisen puolenhehtaarin peltoalalla, joka tuli navetan mukana. Raaka-aineita voisi hyödyntää sitten omassa keittiössä, samoin kuin metsän antimia.

Lotta Åberg

Navetalle ominainen ilme halutaan säilyttää mahdollisimman hyvin.

Lotta Åberg

PORVOO | – Eikö näytäkin ihan siltä, että täällä pitäisi olla kahden kuukauden päästä valmista? Kannonnokan yrittäjä Ari Kuokka pikemminkin toteaa kuin kysyy johdattaessaan vieraansa sisään remontissa olevaan navettarakennukseen. 1930-luvulla rakennetusta navetasta on huhtikuusta lähtien muokattu uutta tilausravintolaa Kannonnokan nykyisiä palveluja täydentämään.

– Meiltä on puuttunut kokonaan oma keittiö ja ympärivuotisesti lämmin juhla- ja kokoustila. Tilaa on mietitty pitkään ja Tiittulan maatilan pihapiiri tuli sopivasti myyntiin, Ari Kuokka kertoo.

Tiittulan tila on Kerkkoon vanhin maatila. Se on ollut saman suvun omistuksessa 1700-luvulta lähtien. Tarkoitus on säilyttää mahdollisimman paljon vanhan navetan tunnelmaa ja hyödyntää luovasti rakennuksen suomia mahdollisuuksia.

Aikanaan alakerrassa oli toistakymmentä parsipaikkaa naudoille, remontin valmistuttua sinne tulee tilat enintään sadalle asiakkaalle. Ylisille, jossa heinää ja pehkua säilytettiin, mahtuu 120-130 asiakasta. Rakennukseen tuodaan myös viimeisen päälle nykyaikaiset vaatimukset täyttävä kokous-, ääni- ja valotekniikka.

Pieni sikala rakennuksen joenpuoleisessa päädyssä muuntuu kabinetiksi.

Lue lisää sunnuntain Uusimaasta.

Käyttäjän outi.paappanen@media.fi kuva
Outi Paappanen