Paikalliset

Lähiruokaa viihtyisästi vanhassa parsinavetassa

Kannonnokan Navetan remontin on määrä valmistua marraskuun puoliväliin mennessä. Suunnitelmissa on muun muassa kaikille avoimia musiikki-iltoja.

Lotta Åberg

PORVOO | – Eikö näytäkin ihan siltä, että täällä pitäisi olla kahden kuukauden päästä valmista? Kannonnokan yrittäjä Ari Kuokka pikemminkin toteaa kuin kysyy johdattaessaan vieraansa sisään remontissa olevaan navettarakennukseen. 1930-luvulla rakennetusta navetasta on huhtikuusta lähtien muokattu uutta tilausravintolaa Kannonnokan nykyisiä palveluja täydentämään.

– Meiltä on puuttunut kokonaan oma keittiö ja ympärivuotisesti lämmin juhla- ja kokoustila. Tilaa on mietitty pitkään ja Tiittulan maatilan pihapiiri tuli sopivasti myyntiin, Ari Kuokka kertoo.

Tiittulan tila on Kerkkoon vanhin maatila. Se on ollut saman suvun omistuksessa 1700-luvulta lähtien. Tarkoitus on säilyttää mahdollisimman paljon vanhan navetan tunnelmaa ja hyödyntää luovasti rakennuksen suomia mahdollisuuksia.

Aikanaan alakerrassa oli toistakymmentä parsipaikkaa naudoille, remontin valmistuttua sinne tulee tilat enintään sadalle asiakkaalle. Ylisille, jossa heinää ja pehkua säilytettiin, mahtuu 120-130 asiakasta. Rakennukseen tuodaan myös viimeisen päälle nykyaikaiset vaatimukset täyttävä kokous-, ääni- ja valotekniikka.

Pieni sikala rakennuksen joenpuoleisessa päädyssä muuntuu kabinetiksi.

Lue lisää sunnuntain Uusimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat