Kulttuuri

Svenska kulturfondenin palkinto Leena Stolzmannille

Leena Stolzmann on johtanut Porvoon lasten ja nuorten taidekoulua alusta eli 1980-luvun puolivälistä lähtien.

Outi Paappanen

PORVOO | Porvoon taidekoulun rehtori Leena Stolzmann saa Svenska kulturfondenin eli Ruotsinkielisen kulttuurisäätiön ruotsalaisuuden päivän palkinnon. Palkintosumma on 3 000 euroa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Leena Stolzmann on taidekoulun rehtorina ollut luomassa lapsille ja nuorille yhtäläisiä mahdollisuuksia harjoittaa taidetoimintaa.

– Hänen määrätietoisella, diplomaattisella ja inspiroivalla johdollaan saavat lapset ja nuoret mahdollisuuden monipuoliseen luovuuteen. Stolzmannin työ on jatkuvasti ollut ulospäin suuntautuvaa ja on perustunut yhteistyöhön erilaisten toimijoiden kanssa. Hän on luotsannut Porvoon taidekoulun vaatimattomasta alusta yhdeksi Suomen eturivin taidekouluista.

– Stolzmann on myös kehittänyt taidekasvatusta aikaansa seuraavaksi. Leena Stolzmann on aktiivinen ja vahva kulttuuritoimija, joka on omalla innostuksellaan taiteeseen ja taidekasvatukseen nostanut koko seudun kulttuuriprofiilia, perusteluissa todetaan.

Svenska kulturfondenin alueellinen ruotsalaisuuden päivän palkinto jaetaan joka vuosi 6.11. Palkinto annetaan henkilölle, yhdistykselle tai hankkeelle, jolla on suuri merkitys kulttuurille, koulutukselle tai ruotsin kielelle yhteiskunnassa.

Säätiö jakoi tänä vuonna yhdeksän palkintoa, kolme Uudellemaalle, kolme Turunmaalle ja kolme Pohjanmaalle.

Muut Uudenmaan palkitut ovat kirkkonummelainen nuorisoseura-aktivisti Christa Åberg ja karjaalainen kirjailija Torsten Bergman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat