Paikallisurheilu

Oscar Stenströmin pyörälenkki jäi kesken

Urallaan 21 SM-mitalia pyöräilystä voittanut Oscar Stenström menehtyi 36-vuotiaana kesken pyörälenkin. Stenström voitti vuonna 1999 Porvoon Ajot ja kortteliajon. Kuva on vuoden 2006 Porvoon Ajoista.

Harri Vaskimo

PORVOO | Porvoolainen huippupyöräilijä Oscar Stenström, 36, menehtyi sunnuntaina pyörälenkillä saamaansa sairaskohtaukseen. Stenström oli Ulf-isänsä ja neljän kaverinsa kanssa pyöräilemässä Espanjan Mallorcalla. Stenström sai tilanteessa avun nopeasti, mutta se ei auttanut.

– Ei tätä pysty vieläkään käsittämään. Olimme sunnuntaina päivällä hiljaisella pyörälenkillä. Oscar hyppäsi yhtäkkiä pyöränsä selästä ja sanoi, että nyt ei kaikki ole hyvin. Hän istahti alas ja samalla lähti jo taju, Ulf-isä kertaa murheellisena.

– Saimme tilanteessa todella hyvin apua. Ihmiset pysähtyivät auttamaan ja ambulanssi tuli nopeasti. Erittäin ammattitaitoinen ensiapuryhmä teki kaikkensa, mutta kohtalo oli nyt määrännyt näin. Proppu meni kerralla, Stensröm huokaa.

Stenström voitti urallaan 21 SM-mitalia, joista peräti 16 oli kultaisia. Nuorena hän saavutti SM-mitaleja myös jääpallosta.

Stenströmin uran huippuhetket osuivat muun muassa vuoden 1999 kotikisoihin, jolloin hän voitti Porvoon Ajot ja Kortteliajon. Porvoolaispyöräilijä oli Akilleen kasvatti, mutta hän edusti urallaan myös Turun Urheiluliittoa, Länkeniä, CCH:ta ja CK Masteria. Vuosituhannen alussa Stenström ajoi parin kauden ajan Ruotsissa Mälarenin väreissä, sekä kolmen kauden ajan Ranskassa. Hänet tunnettiin ennen kaikkea rohkeana ja taktisesti järkevänä ajajana.

Aktiivisen kilpauransa jälkeen Stenström toimi myös valmentajana. Hän toimi pitkään muun muassa ammattilaisena polkevan Joonas Henttalan henkilökohtaisena valmentajana. Stenströmin lajituntemus olikin vertaansa vailla. Puhelias ja pidetty Stenström keräsikin kilpailupaikoilla magneetin lailla ihmisiä ympärilleen.

Stenström pyöritti yli kymmenen vuoden ajan Itä-Helsingin Pyörähuoltoa. Hän oli juuri saanut homman pyörimään myös uuden pyörämerkin kanssa.

Stenström asui perheineen Porvoossa. Vaimon lisäksi perheeseen kuuluu kaksi pientä tyttöä (2 ja 5 vuotta).

– Ihmisillä on elämässään aina olevinaan kiire. Ei meillä ole kiire mihinkään, maanantaina Suomeen palannut Ulf-isä sanoo.

– Olen itse jatkanut pyöräilemistä koko ikäni ajan. Kesällä oli tarkoitus mennä Vantaalle veteraanien PM-kisoihin ja MM-kisat olisivat Tanskassa. Nyt elämän asiat menivät uuteen järjestykseen. Sitä huomaa, miten jotkut yksittäiset kisat ovat lopulta aika merkityksettömiä, Ulf Stenström miettii.

Oscar Stenström päivitti Facebook-sivunsa viimeisen kerran sunnuntaina kello 13.54, jolloin hän laittoi kuvan parkissa olevista pyöristä ja kertoi Porto Colom kahvitauosta. Tuon tauon jälkeen matka jatkui, mutta jäi pahasti kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat