Kulttuuri

Girl Named Art valloittaa Taidetehtaalla

Anne Lehtelän töitä on tänä vuonna esillä Porvoon lisäksi Nokialla, Helsingissä ja Bergamossa.

Juha Perämäki

PORVOO | Anne Lehtelän näyttely Girl Named Art avautuu tänään torstaina Porvoon Taidetehtaan Taidehallissa. Tamperelaisen kuvataiteilijan toistuvana teemana on yhteiskunnan sekä ihmisen itse itselleen luomat rajat, kontrolli ja eristäytyminen: kuka laatii säännöt, kuka noudattaa niitä ja millä kustannuksella.

Tekniikaltaan Porvoon Taidehallissa esillä olevat Lehtelän teokset sijoittuvat installaation ja tekstuaalisen kuvataiteen välimaastoon. Lehtelän sanoiksi pukemat ajatukset tulevat tekstien kautta osaksi tilaa.

– Girl Named Art on taide itse. Se on kuin uhmaikäinen vanhus, epävarma aikuinen ja häpeilemätön Itsevaltiaaksi kruunattu lapsi. Taide on ilmiö, joka elää inhimillistämisestä. Vaikka taiteella on tekijä, ilmiön voima tulee sisältäpäin eli uskomuksesta mystisestä vapaasti elävästä organismista nimeltään taide, Lehtelä avaa taide-sanaa ilmiönä.

Lehtelän mukaan on etsimisen lisäksi ymmärtämistä ja sitoutumista sekä tärkeimpiä rakennusaineita inhimillisessä elämässä.

– Näyttelyn teoksia työstin viime joulukuussa kun olin residenssissä Suomen Taiteilijaseuran Grassinan ateljee-talolla Firenzessä, kertoo taiteilija Lehtelä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat