Paikalliset

Pulpetista liikuntapolulle

Tuolilla istuminen on epäterveellistä, joten Hamarin koulun jokaiseen luokkaan on hankittu jumppapalloja. Oppiminen voi olla myös toiminnallista, jolloin luokassa ei istuta lainkaan.

Lotta Åberg

PORVOO   |  Porvoon koulutuspalvelut sai viime kesänä aluehallintovirastolta 30 000 euron avustuksen lasten ja nuorten liikunnalliseen aktivoimiseen koulupäivän aikana. Syksyllä Liikuntapolku-kehittämisprojektiin tarttui kymmenen peruskoulua.

Projektirahoituksen turvin on järjestetty sekä opettajille että oppilaille koulutusta ja ohjausta. Lisäksi koulut ovat voineet hankkia liikuntavälineitä ja muita tarvikkeita. Esimerkiksi Hamarin koulussa on hankittu jokaiseen luokkaan jumppapalloja, jotka korvaavat osan tuoleista.

– Pyrimme siihen, että jokaisella tunnilla tehdään jotain, mikä aktivoi lapsia. Se voi olla muutaman minuutin taukojumppa tai koko tunti voidaan rakentaa toiminnalliseksi. Sellaista opetusmateriaalia on pilvin pimein, mikä ei edellytä paikoillaan istumista, kertoo Hamarin koulun rehtori Marko Gustafsson .

– Olemme saaneet tästä niin hyviä kokemuksia, että haluan kannustaa muitakin kouluja haastamaan vanhat käytännöt, Gustafsson jatkaa.

LUE LISÄÄ UUSIMAAN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.
www.uusimaa.fi/tilaajapalvelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat