Paikallisurheilu

My Kippilä siirtyy Rönnby IBK:hon

My Kippilä jättää kotimaan liigakentät.

Timo Pasanen

PORVOO   |  Porvoon parhaana urheilijana viime vuonna palkittu salibandyn naisten maajoukkuepelaaja My Kippilä siirtyy Ruotsin liigaan. Yli puolet Ruotsin liigan joukkueista oli Kippilän perässä. Mailataituri tarttui lopulta Ruotsin hopeajoukkueen Rönnby IBK:n haaviin 1+1-vuotisella sopimuksella. Rönnbyssä pelaavat suomalaisista myös Laura Loisa ja Mira Wickman, jotka ovat Kippilän tuttuja pelikavereita SB Pron vuosilta. Kippilä aloitti salibandyuransa Porvoossa poikien joukkueessa. Liigauransa hän on pelannut kokonaan SB Pron väreissä.

Kippilä on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo viiden kauden ajan liigassa. Palkintokaapista löytyvät muun muassa nuorten MM-kulta ja MM-hopea, sekä Suomen mestaruus, kaksi Suomen cupin voittoa, kolme SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi, sekä mestareiden liigasta eli Champions cupista hopea. Lisäksi Kippilä on voittanut paljon henkilökohtaisia palkintoja, sekä läjän nuorten SM-mitaleja.

– Ruotsin liiga on maailman kovin sarja. Siellä pelaaminen on ollut unelmani ja tavoitteeni jo pitkään. Nyt oli opiskelujeni kannalta järkevin ajankohta lähteä, kun kirjoitukset ovat takana ja viimeiset kurssit ovat lukiossa menossa, My Kippilä avaa.

– Olin tammikuussa Rönnbyn vieraana. Katselin yhden liigamatsin ja tutustuin seuraan ja kaupunkiin. Kaikki vaikuttivat todella hyvältä, Kippilä kehuu.

Kippilällä on kokemusta Rönnbystä myös kentän puolelta, sillä SB Pro hävisi muutama vuosi sitten Rönnbylle Champions cupin finaalissa. Tuolloin Rönnbytä valmentanut Tomas Davies palaa ensi kaudella joukkueen päävalmentajaksi.

– Harjoittelen kesän Suomessa Rönnbyn harjoitusohjelman mukaan. Muutan elokuussa Rönnbyn kämppään, joka on Mira Wickmanin naapurissa.

– Nöyränä lähden tekemään töitä ja hakemaan pelipaikkaa. Tottakai tilanne on siinä mielessä mukava, että joukkue on halunnut minut sinne, Kippilä toteaa.

– Syksyllä menen töihin, jotta saan vastapainoa salibandylle. Mihinkään kouluun en voinut vielä hakea, kun saan valkolakkini vasta 5. joulukuuta. Tuohon aikaan ovat naisten MM-kilpailut käynnissä Tampereella. Jos pääsen MM-joukkueeseen, niin Suomen toinen peli osuu samalle päivälle lakkiaisteni kanssa. Jos niin upeasti menee, että pääsen kisajoukkueeseen ja saan valkolakin, niin voin pitää kisojen jälkeen valmistujaisjuhlat ja MM-kultajuhlat samaan aikaan. Siinä on minun seuraava unelmani, Kippilä hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat