Odotettavissa lomautus tai palkaton vapaa

PORVOO | Porvoon koko henkilöstön 10–14 päivän lomautusta koskevat yt-neuvottelut päättyvät ensi maanantaina. Tavoitteena on saada palkkakuluissa säästymään kaupunginhallituksen edellyttämät 3 miljoonaa euroa tänä vuonna.

– Lomautuksen vaihtoehdoksi on näillä näkymin jäämässä palkaton vapaa. Siihen suostuville on luvassa enemmän yksilöllistä valinnanvaraa ja osa vapaista voi siirtyä ensi vuodellekin, arvioi Porvoon henkilöstöjohtaja Tom Jokinen.

Palkattomat vapaat mahdollistaisivat niiden sirottelun pitkin vuotta. Lomautukset todennäköisesti vaativat selkeitä yksiköiden sulkemisia ja palveluiden karsintaa.

– Kyllä tämä melkoinen palapeli tulee olemaan, kun lomakausikin on niin lähellä. Jos kaupunginhallitus pysyy säästövaateessaan, alkaa ensi maanantaina lomautusten käytännön järjestäminen ja siihen liittyvä byrokratia, huokaa Jokinen.

Lomautukset tuskin voivat koskea aivan koko henkilöstöä, sillä jotkin tehtävät ovat yksinkertaisesti elintärkeitä.

Henkilöstöjohtajan ja pääluottamusmiesten käymissä neuvotteluissa on tullut selväksi, että sopijajärjestöjen kesken ei synny yksimielisyyttä lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi tai niiden lainaamisesta kaupungille. Näin ollen kaupunki ei ole pääsemässä käsiksi lomarahapottiin.

– Maanantaina neuvottelemme vielä kerran, mutta päälinjat ovat kyllä tiedossa, enää viilataan yksityiskohtia, arvioi Jokinen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat