Sunnuntai

Myymättömät asunnot siirtyvät nyt vuokramarkkinoille

Vuokra-asunnon etsijöitä helpottaa Vuokraturvan ajankohtainen tieto vuokra-asuntopulan helpottumisesta. Myymättä jääneitä huoneistoja ja myös omakotitaloja siirtyy vuokramarkkinoiden tarjontaa lisäämään.

Ulla Ora
UUSIMAA | Perheasuntoja on nyt runsaasti tarjolla ja niiden vuokrapyynnöt ovat Vuokraturvan tuoreen arvion mukaan maltillisia.

– Tilanne on muuttunut, koska myymättömiä asuntoja siirtyy vuokramarkkinoille. Lisäneliöitä, työhuoneen, saunan tai porealtaan saa nyt vuokraasuntoon suhteellisen edullisesti, Vuokraturva Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kertoo.

Perheasuntojen vuokrataso ei nyt juuri nouse neliöiden tai varustustason kasvaessa.

– Jos asunnon ostaminen ei houkuttele, lapsiperheellä on nyt runsaasti valinnanvaraa vuokramarkkinoilla. Pienasuntopulan uutisointia seuranneen tämä voi yllättää, Metsola toteaa.

Tilanne auttaa myös opiskelijoita. Kasvukeskuksiin muuttavat uudet opiskelijat ovat Vuokraturvan mukaan hoitaneet asuntoasioitaan kuntoon tasaisesti läpi kesän, mikä todennäköisesti vähentää ruuhkaa asuntonäytöillä elo-syyskuun taitteessa.

– Niiden uusien opiskelijoiden, joilla ei ole vielä asuntoa tulevalla opiskelupaikkakunnalla, kannattaa pyrkiä hoitamaan asia elokuun alkupuolella. Ainakaan toistaiseksi se ei ole kohtuuttoman vaikeaa, mutta aivan kuun lopussa tilanne voi olla toinen. Parhaista asunnoista käydään kovin kamppailu, Metsola toteaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Sunnuntai

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat