Maajoukkuemies Iiro Luoto jatkaa Butchersissa

PORVOO | Amerikkalaisen jalkapallon viisinkertainen Suomen mestari Porvoon Butchers on rakentamassa raudanlujaa nippua myös tulevaksi kaudeksi. Sopimuspapereiden tuorein allekirjoitus löytyy Iiro Luodon puumerkin muodossa. Yksi Suomen tunnetuimmista jenkkifutaajista teki Butchersin kanssa kauden mittaisen jatkosopimuksen.

– Ei minulla ollut edes muita vaihtoehtoja mielessä. Eurobowl oli tärkeä syy jatkaa Porvoossa. Sitä en ole koskaan voittanut. Suomalainen seurakin on voittanut sen viimeksi muistaakseni 1988, miettii Iiro Luoto.

Luoto on pelannut komealla urallaan paljon myös ulkomailla aina NFL-seura New York Jetsiä myöten.

– Olin koko kauden 2007 Jetsin organisaatiossa kansainvälisten pelaajien kehitysohjelmassa. Lisäksi olen pelannut kolme kautta Saksassa. Saksan kausilla voitimme Frankfurtin kanssa World Bowlin, Luoto muistelee.

– Uskon, että saamme Porvooseen sellaisen poppoon, jolla tuo Eurobowl on mahdollista voittaa. Onhan sinne tullut Santtu (Äyräväinen) takaisin ja Robert (Johnson) on loistava pelinrakentaja. Ja lisäksi on tullut Henri Myöhästä ja muita, Luoto vakuuttaa.

Myös Butchersin puheenjohtaja Mikko Vento oli luonnollisesti tyytyväinen, kun Luoto sopi jatkostaan.

– Me haluamme taistella menestyksestä tulevallakin kaudella. Nämä nimimiehet odottavat monesti tiettyjen pelaajien jatkokuvioita. Sitten kun sopimuksia alkaa syntyä, niin ne auttavat muidenkin neuvotteluissa, Butchersin puheenjohtaja Mikko Vento muotoilee.

– Luodon rooli meidän hyökkäyksessämme oli viime kaudella todella iso. Emme ehkä käyttäneet kaikkia hänen avujaan vielä hyväksemme. Hän pelasi esimerkiksi Wolverinesissa aikoinaan puolustuksen linjassa. Hyvin liikkuvaa ja lukevaa pelaajaa voi käyttää monipuolisemminkin, Vento jatkaa.

Butchersin hyökkäyksen linja on erittäin kovaa tasoa. Vastustajan puolustus tulee ensi kaudella olemaan ahtaalla. Butchersilta löytyvät hyökkäyksen linjasta Iiro Luodon lisäksi muun muassa Seppo Evwaraye, Patrick Högström, Pasi Lautala, Arttu Tennberg, Vili Vuorinen ja Peter Lindholm. Butchers voi siis rakentaa hyökkäyksiään suhteellisen rauhassa.

– Eikös se ole hyvä tavoite, jos yritämme saada koko hyökkäyksen linjan maajoukkueeseen tai Vaahteraliigan all starsiin, Luoto kysyy.

Luoto on voittanut urallaan kolmesti Vaahteraliigan mestaruuden. Vieläkö palkintokaapissa on tilaa?

– Eihän nuo mitalit paljoa tilaa vie. Ilman muuta mestaruus mielessä kauteen ja mieluiten sarja läpi ilman tappioita, Luoto paukuttaa.

Puheenjohtaja Vento muistuttaa Luodon roolin merkitystä myös kentän ulkopuolella.

– Iiro Luodon ja Seppo Evwarayen tietotaidosta on myös suunnaton apu valmennukselle, muistuttaa Vento.

Niin, Butchers on rakentanut joukkuettaan hyvää vauhtia, mutta tulevan kauden valmennuksesta ei ole kuulunut vielä mitään. Kuka Butchersia valmentaa ensi kaudella?

– Kuviot ovat vielä auki. Meillä on virityksiä ulkomaita myöten. Olemme katselleet valmentajaa myös Yhdysvalloista, Vento paljastaa.

– Toivottavasti saamme valmennuksen ratkaistua helmikuun aikana. Pelaajien osalta joukkue alkaa hiljalleen olemaan muodossaan. Maaliskuussa rosterin pitäisi olla kokonaan valmis, Vento päättää.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat