Hamarin Elo kaukalopallon valiosarjan niukkaan voittoon

Hamarin Elo-Eknäs-Sikilän Vire 7–5

PORVOO | Talven palloilusarjat alkavat olla pikkuhiljaa loppumassa Porvoossa. Kaukalopalloilijat kuitenkin vielä hikoilivat eilen jäähallissa. Kaksi porvoolaista joukkuetta pelasivat Etelä-Suomen I-divisioonan eli valiosarjan voitosta. Hamarin Elo ja Eknäs-Sikilän Vire ottivat yhteen ja Elo oli tällä kertaa parempi lukemin 7–5.

Eknäs-Sikilän Vireen saavutusta voidaan pitää kovana, sillä joukkue nousi vasta täksi kaudeksi valioon. Sarjassa esiintyvät kuitenkin vuodesta toiseen menestystä niittäneet ryhmät, joissa pelaa tukku entisiä liigajyriä. Tätä taustaa vasten Vireen suoritus on erinomainen.

Molemmilla porvoolaisjoukkueilla on mahdollisuus mitata tasonsa kahden pohjoislohkon parhaan kanssa. Joukkueilla on myös mahdollisuus nousta kaukalopalloliigaan.

Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus viedä finaalissa ykköstila, sillä ottelu oli varsin tasainen. Eknäs-Sikilän Vire johti ottelua varsin pitkään, mutta Elo tuli takaa rinnalle ja ohi. Elon taustajoukoissa oleva Kari Johansson piti peliä hyvänä.

– Oltiin pitkään häviöllä, sillä Vire pelasi varsin hyvin. Tasoitimme ottelun loppuvaiheilla, kun Vireen pelaajat hermostuivat tuomaristoon. He ottivat muutaman jäähyn ja pääsimme mukaan peliin. Menimme sitten johtoon lopussa ja viimeinen maali tuli rankkarista, Johansson kertoi.

Eknäs-Sikilän Vireen Joe Lindblad oli harmissaan finaalin viime hetken tapahtumista.

– Jäähyiltiin lopussa hieman liikaa ja siihen se ratkesi. Johdettiin pitkään, mutta Elo tuli takaa ohi. Pitäisi pitää pää kylmänä.

Johansson kertoi Elon lähtevän pelaamaan vielä loppuja pelejä.

– Se on sellainen tason mittaus, kun pääsemme pelaamaan pohjoisen joukkueita vastaan. En usko millään, että Elo lähtisi kuitenkaan liigaan pelaamaan. Sarja nielee ainakin 50 000 euroa ja niiden kerääminen on vaikeaa. Liiga on kallis sarja, kun siinä pitää matkustaa paljon. Kyllä valio on ehkä enemmän harrastelijoiden sarja, kun aivan tosissaan harjoittelevien.

Lindblad mainitsee, että heillä on kaikesta huolimatta takana hyvä kausi. Eknäs-Sikilän Vireen paras pistemies runkosarjassa oli Panu Tauriainen.

– Näin nousijajoukkueena on hieno saavutus päästä finaaliin. Emme pelaa pohjoisen lohkon joukkueita vastaan, sillä joukkueen kasaaminen on hankalaa, kun osa poissa ja salibandyn Borealis-turnaus on samaan aikaan. Ei tällä joukkueella voi edes ajatella liigaan lähtemistä. Kaveriporukalla pelataan ja liiga ei kyllä kiinnosta, divari kylläkin, Lindblad mainitsi.

Helsingin alueen toisen divisioonan lohkon parhaat joukkueet tulivat myöskin Porvoosta. Runkosarjan voitti FC Atlant ja toiseksi tuli Tolkis Bollklub.

Johansson mainitsee, että Eloa auttoi kauden aikana se kun Atlantin kanssa oli farmisopimus.

– Tämä helpotti paljon pelaajien saamista peleihin. Tosin menetimme Bewen liigajoukkueeseen kauden aikana tehokkaan miehen, kun Sami Lindholm vaihtoi maisemaa.

Molemmista joukkueista oltiin sitä mieltä, että Porvoosta voisi saada joukkueen liigaan. Yhdistyminen olisi se ainoa tie, mutta ainakaan toistaiseksi ei Vireen tai Elon miehet asialle sen enempää lämmenneet.

Käyttäjän timo.pasanen@media.fi kuva