Kulttuuri

The Voice of Finland -laulaja Daniel Sanz jätti yrityksensä Espanjassa ja pyöräili Suomeen

Daniel Sanz tulkitsi itsensä porvoolaisten sydämiin The Voice of Finland -kilpailussa.

Daniel Sanz kävi Porvoossa jo parikymppisenä, palasi Espanjaan ravintoloitsijaksi ja tuli muutama vuosi sitten takaisin. Hän jätti työnsä, että voisi koettaa kantavatko siivet laulajana.

Juha Perämäki

PORVOO | – Tämä talvi on ihana! Puuskahtaa Daniel Sanz, 37, pyryn keskellä leveästi hymyillen ja viittoo kohti lumista Porvoonjoen maisemaa Paahtimolta Näsin kartanon suuntaan.

Mies ei malttaisi pysyä aloillaan, niin innostunut hän on elämänsä tilaisuudesta saada laulaa sydämensä kyllyydestä.

– Hän laulaa koko ajan. Jos tulee vieraita, hän laulaa. Mindylle ja autossa. Aina ja joka paikassa, puoliso, porvoolainen Hiusbulevardin parturi-kampaaja Minna Kosonen nauraa.

The Voice of Finland -laulukilpailuun pääseminen merkitsi espanjalaissyntyiselle Daniel Sanzille niin paljon, että hän luopui työstään turvallisuusalalla sen vuoksi. Julkisuudessa esiintyminen olisi ollut yhteen sopimaton ristiriita.

Mies on ällistynyt tunnepitoisen tulkintansa saamasta suosiosta somessa. Facebook-tykkääjiä on enemmän kuin kenellekään toisella esiintyjistä, samoin hittejä Nelosen Ruutu.fi-sivuilla.

– Haluan sydämestäni kiittää ihmisiä. Olen vain tavallinen kaveri, joka haluaa laulaa. Olen suomalainen, mutta en suomalaissyntyinen ja silti tulee näin ihanaa palautetta ja kommentteja, Sanz kiittää.

Lopetti diskon Espanjassa ja ajoi moottoripyörällä Suomeen

Daniel Sanz kävi Suomessa ensimmäisen kerran ollessaan 22-vuotias. Pariskunta tapasi toisensa jo silloin, mutta Daniel palasi vuoksiksi Espanjaan. Minnakin jatkoi elämäänsä toisaalla ja sai lapsenkin.

Danielilla oli Espanjassa oma disko, mutta talouskriisin seurauksena hän joutui lopettamaan sen. Mies hyppäsi moottoripyöränsä satulaan ja lähti kaasuttelemaan ympäri Eurooppaa ystäviään tapaamaan.

– Harmitti niin se liiketoiminnan lopetus.

Suomeen hän palasi yli kolme vuotta sitten.

– Minulla oli vuokramökki Voolahdessa ja olin töissä rakennuksilla Porvoossa ja Kilpilahden alueella ennen työtä turvallisuusalalla, mies kertoo.

Hän sanoo pitävänsä suomalaisesta luonteenlaadusta ja ihmisten luotettavuudesta.

– Ihmisiin voi täällä luottaa.

"Ilman heitä en ole mitään"

Minna ja Daniel tapasivat uudestaan puolitoista vuotta sitten.

– Lähdettiin kahville ja.. Kaikki on sujunut sen jälkeen hyvin. Olen hyvin onnellinen. Minulla on nyt Minna ja Mindy, ja puoli vuotta sitten ostimme talon, Daniel Sanz sanoo.

Perhe on molemmille hyvin tärkeä. He ovat lukeneet yhdessä All of me -laulusta tulleita kommentteja netissä. Palaute on liikuttanut kaikkia kyyneliin saakka. Ensimmäisessä ääni ratkaisee -jaksossa esitystä olivat Minnan seurassa seuraamassa myös Danielin äiti ja isäpuoli.

– Nettikommenteissa on paljon rakkautta ja kannustusta. Nämä ihmiset ovat heitä, jotka tekevät unelmastani totta. Ilman heitä en ole laulajana mitään, Sanz sanoo.

Daniel Sanzia on jo kutsuttu kultakurkuksi pehmeän äänensä ja tulkintansa herkkyyden vuoksi. Suomalaisista musiikintekijöistä hän sanoo pitävänsä eniten Jenni Vartiaisesta ja Jari Sillanpäästä.

Maasturin kaiuttimista soi pop ja balladit, joiden mukana porvoolainen luonnollisesti laulaa itsekin. Hän myös kirjoittaa itse lauluja espanjaksi ja englanniksi. Viimeisin biisi on nimeltään Reach for heart.

The Voice of Finland

Daniel Sanz laulaa valitsemansa Redraman tiimissä. Viidennellä tuotantokaudella tuomaristossa nähdään myös Tarja Turunen, Olli Lindholm ja Michael Monroe. Juontajana häärii Axl Smith ja kapellimestarin puikoissa on Lenni-Kalle Taipale bändeineen.

Kilpailussa on aiemminkin ollut mukana laulajia Itä-Uudeltamaalta. Alkuvuonna 2015 mukana oli sipoolaissyntyinen Kiia Kullberg ja porvoolainen musiikinopettaja Riina Ammesmäki, jota valmensi Tarja Turunen.

Porvoolainen rokkikukko Lee Angel oli mukana kisassa edellisellä kaudella kolme Michael Monroen tiimissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

Lue tuoreet kuulumiset: keiden kanssa laulaja viihtyy löylyissä?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat