Parkkisakko suututtaa Porvoonportissa – Yksityisen Parkkipaten valvojat laputtavat jopa asukkaiden autoja katoksessaan

Virpi Miettinen ja muutama muu parkkisakon saanut asukas on tyytymätön Porvoonportin alueella pysäköintiä valvovaan yritykseen.

Juha Perämäki

Juha Perämäki

Parkkipate huomauttaa, että pysäköinnin ehdot ovat kyllä heidän Porvoossa valvomiensa taloyhtiöiden alueilla selvästi esillä.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoonportin asukkaat ovat taloyhtiön lenkkisaunan lauteilla puineet tuohtuneena yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen Parkkipaten toimintaa.

Useita osakkeenomistajia sai joulukuussa keltaisen lapun tuulilasiin pysäköityään omalle paikalleen autokatoksessa.

– Minulla kesti kuukauden ennenkuin sain sen kumottua! Välissä ehti jo tulla karhukirjekin lisämaksuineen. Kun viimein sain yhteyden parkkifirmaan sieltä sanottiin, että laita kirjallinen reklamaatio ja kuva taloyhtiön pysäköintiluvasta. Täällä asuu paljon vanhoja ihmisiä, joilla ei edes ole tietokoneita ynnä muita vehkeitä. 50 euron sakko on iso raha maksaa pienestä eläkkeestä. Parkkipatelle se on helppoa rahaa, asukas Virpi Miettinen puuskahtaa.

– Sanoin vielä sille tytölle, että etkö näe tuota pysäköintilupaa, jota pidän yleensä aurinkoläpässä. Hän ei suostunut poistamaan maksua, kun se kuulema meni jo systeemiin.

Miettisen mukaan ainakin kolme muuta rouvaa kertoo saaneensa parkkisakot ja tytärkin käväistessään noutamassa lapset yläkerroksesta äitinsä luota.

– Ei täällä ole enää kiva asua, kun pitää joka hetki pelätä, että tulee sakko.

Miettistä harmittaa myös, ettei isännöitsijältä saa apua asiassa, vaikka asukkaat kustantavat isännöitsijäpalvelut.

Porvoonportissa väitetään kuukausimaksua maksamattomien vapaamatkustajien parkkeeraavan ongelmaksi asti taloyhtiön alueella.

– Eihän taloyhtiön asukkaita voi rangaista siitä, että joku satunnaisesti pistäytyy parkissa, Miettinen huomauttaa.

Hänen mielestään yksityisen pysäköinninvalvonnan voisi lopettaa taloyhtiön alueelta. Onko osakkeenomistajilta tulossa vetoomus taloyhtiön hallitukselle?

– En ole pohtinut vielä niin pitkälle. Katsotaan seuraavaan yhtiökokoukseen asti. Porvoossa riittää kaupungin valvonta ja tässäkin riittävästi tilaa ja vapaita ruutuja lähikaduilla.

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva
Tanja Kuisma