Paikalliset

Askolaan yksi vt lisää – Jouni Martikainen aloitti kunnanjohtajan virassa

Vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen luotsaa Askolaa toistaiseksi, kunnes uusi valitaan.

Jouni Martikainen näkee Askolan talouden ojennukseen saamisen tärkeimmiksi lähaikoijen töiksi vt. kunnanjohtajana. Hän ei pidä mahdottomana ajatusta, että hakeutuisi kunnanjohtajaksi Askolaan, kunhan virka avautuu.

Juha Perämäki

ASKOLA | Jouni Martikainen siivosi maanantaina työpöytänsä Askolan kunnanvirastolla.

Tiistaiaamu alkoi johtoryhmän kokoontumisella, jossa Martikainen aloitti vt. kunnanjohtajana. Iltapäivällä oli ohjelmassa kaavoituspalaveri.

Keskiviikolle kalenteriin on merkattu tapaamisia yrittäjien kanssa.

– Talous on meillä yksi keskeinen haaste. Viime vuodelta tulee kohtalaisen suuri tappiollinen tulos, joka on tilinpäätöksen valmistelussa 813 000 euroa. Rakenteet pitää saada tasapainoon, että menot eivät ole tuloja suurempia, Martikainen summaa.

Askolan 29,7 miljoonan euron vuosibudjettia ruoditaan ensi viikolla kunnanhallituksen iltakoulussa.

Sen ja kunnanhallituksen kokousasioiden valmistelun lisäksi Martikaisen työviikkoon kuuluu saatella joulukuussa eläkkeelle lähtenyt Antti Kailio takaisin ajankohtaisiin asioihin. Kailio tuli tuuraamaan teknistä johtajaa.

En osaa pelätä kunnanjohtajan työtä

– Mennään asia ja päivä kerrallaan. En osaa pelätä kunnanjohtajan työtä, mutta en osaa olla siitä kovin tohkeissakaan. Tämä on virkamiestyötä, jota olen tehnyt vain eri ulottuvuudella. Meillä on Askolassa toimialajohtajat, joilla on hyvä substanssiosaaminen siitä, miten arki eri toimialoilla hoituu. Kunnanjohtajan työ on sen yhteenvetoa, Martikainen miettii.

Kunnanvirastolla valmistellaan myös historiallista investointia. Askolaan rakennetaan yli 500 oppilaan yhtenäinen peruskoulu. Käytännössä Kirkonkylän koulu rakennetaan Askolan koulun yhteyteen.

Tämän arkkitehtisuunnittelun hankinta on Martikaisen mukaan loppusuoralla. Tavoite on saada koulu käyttöön jo syksyllä 2017. Kunta on varannut hankkeeseen miljoona euroa tälle vuodelle ja 1,8 miljoonaa ensi vuodelle.

Virkamiesten johtoryhmä Askolassa

Sivistysjohtaja Pirkko Hynninen, perusturvajohtaja Ilona Lehtinen, controller Kari Jahnsson, vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen, vs. tekninen johtaja Antti Kailio, vt. toimialajohtaja Antti Ikonen ja vt. hallintojohtaja Tuija Saloranta.

Ikosen paikkaa ei laitettu avoimeksi: kunnassa odotetaan lopullista päätöstä valitukseen, joka koski Salorannan siirtoa henkilöstösihteerin virasta hallintojohtajaksi.

Valittajan Tommi Kärkkäisen mukaan virka olisi pitänyt julistaa julkisesti haettavaksi. Siirrossa väheni yksi henkilö.

Antti Ikonen oli rakennustarkastaja ja Päivi Kauppinen-Ketojan lähtiessä sielläkin haluttiin vähentää yksi henkilö.

Valituksen pelossa kunnanvirastolla on päätetty odottaa päätös ensimmäisestä valituksesta.

-Kukaan ei voinut kuvitella, että kestäisi vuosia ennen kuin lopullinen päätös tulee, Tuija Saloranta sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat